Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:34 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României. Programul „Şcoala în spital”, prezentat în primă lectură (video)

ro

19 Aug, 2021 21:46 663 Marime text
  • Procesul instructiv educativ va fi adaptat la specificul bolii, la perioada de spitalizare şi la clasa în care este înscris elevul.
Proiectul de ordonanţă de urgenţă care reglementează Programul „Şcoala în spital" a fost prezentat, astăzi, în primă lectură, în cadrul şedinţei de Guvern.

„În cadrul Universităţilor de medicină şi farmacie se înfiinţează unităţi de învăţământ preuniversitar cu titulatura 'Şcoala în spital'. Acest lucru are ca scop organizarea şcolarizării antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor spitalizaţi, în număr de câteva sute în fiecare an. Aş vrea să precizez că până acum nu a fost posibilă organizarea şcolii în spital, deoarece piedici birocratice reglementau dimensiunea minimă a formaţiunilor de studiu.

Mai exact, este ca şi cum am putea să clarificăm că într-un spital oncologic am avea un număr suficient de mare, în acelaşi spital, în acelaşi timp, de elevi de clasa a VII-a, spre exemplu, lucru care, în mod evident, este absurd.

Această absurditate a fost înlăturată din reglementările legale. În acest fel, pe toată perioada spitalizării se va desemna un cadru didactic monitor, care are obligaţia de a supraveghea parcursul educaţional al preşcolarului sau al elevului, precum şi de a menţine legătura în permanenţă cu unitatea de învăţământ la care acesta a fost înmatriculat înainte de spitalizare", a menționat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Ministerul Educaţiei va înfiinţa corpul naţional al cadrelor didactice pentru Programul „Şcoala din spital". Acesta va fi constituit în urma selecţiei cadrelor didactice care fac dovada absolvirii unor programe de pregătire în domeniul psiho-pedagogiei speciale.

„Pentru sprijinirea învăţării în 'Şcoala în spital', Ministerul Educaţiei poate organiza şi olimpiade şi concursuri şcolare şi poate acorda burse de studiu şi alte forme de sprijin material prin programe naţionale aprobate prin hotărâre de Guvern", a spus Sorin Cîmpeanu.


Universităţile de medicină şi farmacie din țară vor putea accesa fonduri externe nerambursabile în vederea îmbunătăţirii activităţilor desfăşurate prin acest program naţional.

Ministrul Educației a mai precizat că procesul instructiv educativ va fi adaptat la specificul bolii, la perioada de spitalizare şi la clasa în care este înscris elevul.


 

Sursă video: Facebook.com / Guverul României

Ti-a placut articolul?

Comentarii