Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără alte comentarii Mesajele adresate copiilor de către miniștrii Educației din România și Republica Moldova

ro

01 Jun, 2020 13:13 3803 Marime text

În urmă cu puțin timp, miniștrii Educației din România și Republica Moldova au postat pe paginile lor de Facebook mesajele adresate de Ziua Internațională a copilului. Comentariile sunt de prisos, vă lăsăm pe dvs. să trageți concluziile. Facem doar precizarea că, în timp ce ministrul Monica Anisie este profesor de limba și literatura română, ministrul Igor Șarov este istoric și a fost numit în funcție pe 16 martie 2020.
Ministrul Monica Cristina Anisie:
 
„Dragi copii,
Știați că în vremea lui Newton, școlile s-au închis din cauza unei epidemii? Așa că, el a descoperit singur fenomenele naturii, stând acasă ca și voi. El a dat startul științei moderne!
Nu încetați niciodată să fiți curioși! Universul are încă o mulțime de secrete și minuni, care pot fi văzute doar prin ochi de copil!
Vă doresc să fiți sănătoși și mereu cu zâmbetul pe buze, să vă bucurați de copilărie și să creșteți frumos!
La mulți ani frumoși tuturor copiilor!”.
 
Ministrul Igor Șarov:
 
„Dragi copii,
Amintirile din copilărie întotdeauna trezesc în sufletul adulților un sentiment de melancolie și nostalgie.
E pentru că vrem cu toții să fim din nou copii. De ce? Deoarece copilăria este o lume aparte, plină de lumină și armonie.
Copilăria înseamnă zâmbete, vise împlinite, veselie și joacă, bucurie și visare.
Copilăria este un dar.
Să aveți mereu sufletul curat, zâmbetul gingaș și viaţa fără griji!
Pentru a crește frumos trebuie să citiți și să ascultați povești, poezii, povestiri, să cântați și să dansați, să explorați și să descoperiți, să vă jucați și să învățați, să ascultați și să povestiți.
Vă doresc să aveți o copilărie frumoasă alături de părinții și bunicii voștri, alături de frații și surorile voastre. Să creșteți la fel de visători, fericiți și sănătoși precum sunteți. Nu uitați să zâmbiți și să vă bucurați zilnic, pentru că alături de voi suntem noi, părinții și bunicii voștri.
Stimați părinți și bunici,
Astăzi, 1 iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria şi copiii, de a le oferi iubirea şi aprecierea noastră.
Aceasta zi este de obicei sărbătorită cu petreceri, la diverse spectacole dedicate copiilor sau cu reuniuni în aer liber ale familiilor.
În condițiile determinate de pandemia virusului COVID-19 vă îndemn să aducem zâmbetul pe buzele celor mici, oferindu-le timp, îmbrățișări, zâmbete, multă căldură și atenție!
Bucurați-Vă de ei, de inocența și frumusețea lor, de clipele fericite alături de ei.
Vă mulțumesc pentru grija față de copii, pentru colaborarea frumoasă cu școala, pentru că Vă îngrijiți de sănătatea lor fizică, la fel ca și de cea emoțională.
Bucurați-vă de prezența lor! Bucurați-vă împreună cu ei!”.
 
În completare, iată AICI ce activități se organizează, fie și online, pentru copiii moldoveni.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 04 Jun, 2020 19:16 Igor Sarov - reusit .