Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facultatea de Medicina a Universitatii Ovidius Constanta serbeaza 20 de ani de activitate

ro

13 May, 2010 03:08 3620 Marime text
ovidius.jpgIeri, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înfiinţare, conducerea Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa a organizat o serie de manifestări ştiinţifice urmând ca astăzi, între orele 9.00 - 11.00, să aibă loc deschiderea oficială a Aulei Magna la sediul Universităţii Ovidius din bulevardul Mamaia.

Acţiunea intitulată „A XX-a Aniversare a Facultăţii de Medicină din Constanţa (1990 - 2010)" a adus laolaltă prestigioşi profesori, cercetători şi medici, care au participat la sesiuni de comunicări ştiinţifice, mese rotunde, simpozioane, conferinţe şi cursuri pe teme actuale ale vieţii medicale.

De asemenea, în Sala Senatului a Universităţii Ovidius a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa unor personalităţi din lumea medicală naţională şi internaţională: prof. univ. dr. Octavian Alexander Tejas, şeful Clinicii de Anesteziologie al Centrului Cardiologic MediClin din Lahr, Baden, Germania şi acad. Adrian Streinu Cercel, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davilla", din Bucureşti.

La conferinţa de presă, organizată cu prilejul festivităţii, au participat prof. univ. dr. Victor Ciupină, rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Petru Bordei, decanul Facultăţii de Medicină, prof. univ. dr. Ion Bordeianu, precum si Prof. dr. Amariei Corneliu, decanul Facultăţii de Medicină Dentară.

Aceştia au prezentat dotările materiale ale facultăţii, printre care se numără un computer tomograf cu 60 de slide-uri şi două microscoape electronice.

De asemenea, primul transplant de celule stem din România a avut loc la Constanţa, fiind rezultatul cooperării dintre Facultăţii de Medicină a Universităţii Ovidius şi University of California, Los Angeles din Statele Unite.

Facultatea de Medicină se mândreşte cu un număr de aproximativ 3.000 de studenţi, dintre care 1200 sunt străini, schimburi internaţionale, relaţii de colaborare cu universităţi şi instituţii de specialitate din Milano, Marsilia, Palermo si Norvegia, precum şi absolvenţi care profesează peste hotare în Dubai şi Statele Unite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bahaos 16 May, 2010 14:24 Vasilescu Sebastian e miezu!!!
  • Aude cineva 13 May, 2010 13:49 Facultatea de medicina se "mandreste" si cu salariile record pe care le plateste! Acolo toti ajung profesori universitari foarte repede! Cum se face ca de la Universitatea Ovidius iau salarii mult mai mari decat de la spital, in conditiile in care nu-si fac cursurile??(vezi declariile de avere de pe site) Aude cineva?