Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“, mesageri ai Constanţei peste hotare (galerie foto)

ro

03 Nov, 2014 00:00 4981 Marime text
La Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica“ din Constanţa a avut loc, săptămâna trecută, o activitate de diseminare a participării unui grup de elevi ai ciclului gimnazial, coordonaţi de profesorii Crina Martinescu şi Adina Netedu, la proiectul internaţional „See you at the Lighthouse“.
 
În perioada 19 - 25 octombrie, elevii implicaţi în proiect au efectuat o deplasare la şcoala din Piran, un orăşel sloven de aproximativ 20.000 de locuitori, situat în sud-vestul ţării, având port la Marea Adriatică. Muntenegru şi Turcia au fost celelalte două ţări participante. Adevăraţi mesageri ai oraşului de la malul mării, elevii au prezentat informaţii despre farurile constănţene, publicul sloven arătându-se extrem de interesat de Farul Genovez. Pe parcursul celorlalte zile, şcolarii au participat la diferite ateliere, extrem de diverse şi de motivante: meşteşuguri, informatică, activităţi sportive, familiarizare cu industria hotelieră. În plus, aceştia şi-au îmbogăţit orizontul cultural prin vizite la Farul din Piran, la Societatea Culturală „Anbot“, la acvariul din localitate. Primarul oraşului a avut o şi el întâlnire cu elevii şi profesorii implicaţi în proiect. „Nu ştiam mai nimic despre Slovenia înainte de a sosi aici, iar de oraşul Piran nici nu auzisem. Acum sunt nu numai mai informat, dar am înţeles că există o lume frumoasă ce aşteaptă să fie descoperită pas cu pas“, a declarat un elev implicat în acest proiect.

Ultima zi a fost extrem de antrenantă şi de solicitantă pentru elevi, aceştia participând la un tur al oraşului şi la o activitate de tipul vânătorii de comori. „Proiectele internaţionale sunt o experienţă extrem de valoroasă pentru elevi, căci aceştia învaţă foarte mult prin acţiune şi interacţiune cu cei de-o vârstă cu ei. Vizitele culturale, atelierele mono şi interdisciplinare, integrarea pentru câteva zile în familii gazdă, toate acestea sunt un plus pentru oricare tânăr aflat în perioada sa de formare“, a conchis coordonatorul proiectului, Crina Martinescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii