Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:52 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” despre sesizarea CJE Constanța „Eu văd altfel rolul acestui consiliu, care s-a transformat într-un sindicat”

ro

13 Mar, 2021 00:00 3103 Marime text
  • „Ceea ce am cercetat nu s-a dovedit a fi conform cu cele incriminate de CJE Constanța”, prof. Monica Răgușilă


„Timpul trece, abuzurile rămân!”, este titlul unui comunicat transmis presei de Consiliul Județean al Elevilor Constanța, prin care sunt incriminate două cazuri de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța, „acolo unde o parte dintre elevi au reclamat comportamente degradante ale cadrelor didactice, în raport cu beneficiarii primari ai educației. (...) Spre exemplu, în anul școlar precedent, un elev a fost obligat să își acopere picioarele cu o sacoșă, din cauza faptului că se prezentase la școală în pantaloni scurți, iar, acum, un alt elev a fost dat afară din grupul clasei și a fost jignit de dirigintă, pe motiv că ceruse informații suplimentare cu privire la feedback-ul semestrial al cadrelor didactice”.


Contactată în legătură cu cele reclamate de elevii săi, prof. Monica Răgușilă, directorul Liceului tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța, a declarat pentru ZIUA de Constanța că a fost constituită o comisie de etică în cadrul unității, care a stat de vorbă cu toate părțile implicate, respectiv profesorii, întrucât elevii nu se află la cursuri.


„Ceea ce am cercetat nu s-a dovedit a fi conform cu cele incriminate de CJE Constanța, lucru de altfel comunicat printr-un răspuns scris la sesizarea primită.
Poza pe care au transmis-o, cu elevul având punga pe picioare, este din anul școlar 2018-2019 și nu am înțeles de ce acum face obiectul unei sesizări. Doamna profesoară a declarat că i-a atras atenția, finuț, la începutul orei, respectivului elev că nu are ținuta corespunzătoare pentru a participa la actul educațional (pantaloni scurți – n.r.), motiv pentru care elevul a ales să-și acopere picioarele.


Cât despre bucata de convorbire de pe whatsapp, trebuie să știți că ea a fost scoasă din context, făcând parte dintr-o discuție mai lungă cu respectivul cadru didactic, de altfel foarte vertical profesional, care nu acceptă să i se adreseze elevii cu apelativul de «diriga». Răspunsul incriminat incriminat în sesizare nu făcea referire la evaluarea profesorilor, ci la faptul că elevul mima neînțelegerea discuției anterioare.
Regret să constat că acest Consiliu Județean al Elevilor și-a asumat rolul de a ataca școala, transformându-se într-un sindicat. Eu văd altfel rolul acestui consiliu, care ar trebui să dezvolte proiecte pe baza unor studii privind necesitățile în rândul elevilor”, a mai adăugat managerul prof. Răgușilă.


Spre finalul comunicatului, CJE „înfierează” atitudinea angajaților Inspectoratului Școlar Județean Constanța „Consiliul Județean al Elevilor Constanța își exprimă dezamăgirea față de modul în care Inspectoratul Școlar Județean Constanța tratează problemele cu care se confruntă elevii în comunitățile școlare din județul nostru și solicită reluarea de urgență a anchetei de la nivelul unității de învățământ, dar și implicarea elevilor reprezentanți în acest proces, prin participarea la ședințele Comisiei Județene de Etică, dar și prin consultarea directă a structurii noastre, atunci când se decid aspecte care impactează elevii. Faptele de acest gen nu ar trebui tolerate într-un sistem de educație calitativ, centrat pe nevoile individuale ale elevilor”.


Citește și:

Vestea tăierii masive a claselor de liceu a declanșat reacția Consiliului Județean al Elevilor constănțeni
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii