Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Competiția de comunicare pentru tineri cercetători, „Games of Science 2024”, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

04 Apr, 2024 16:46 514 Marime text

 
  • La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) are loc, în perioada 4 - 5 aprilie 2024, competiția „Games of Science”, care promovează știința pe înțelesul tuturor și care oferă acces tinerilor cercetători la training-uri de comunicare publică și la o comunitate de oameni de știință și susținători ai științei din toate domeniile.
     
La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) are loc, în perioada 4 - 5 aprilie 2024, competiția „Games of Science”, care promovează știința pe înțelesul tuturor și care oferă acces tinerilor cercetători la training-uri de comunicare publică și la o comunitate de oameni de știință și susținători ai științei din toate domeniile, transmite un comunicat din partea UOC.

Anul acesta, Universitatea Ovidius din Constanța, prin Institutul Studiilor Doctorale (ISD), se alătură celorlalte șase universități din țară care promovează comunicarea științei pe înțelesul comunității: Universitatea din București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Universitatea de Vest din Timișoara.

„La formarea de la Constanța participă 18 masteranzi și doctoranzi din facultățile și școlile doctorale din universitate. Juriul « Games of Science », care se va reuni la universitatea noastră în seara zilei de 5 aprilie pentru a-i desemna pe cei doi participanți la finala națională de la București, este format din oameni de știință, experți locali și regionali, reprezentanți ai universității, comunicatori de știință și susținători ai comunicării științei din multiple domenii”, precizează prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, directorul ISD din cadrul UOC.


Competiția „Games of Science” are opt sesiuni locale, urmate de o finală naţională care va avea loc în luna mai, la București. Pe parcursul training-ului, participanții descoperă împreună cum pot explica pe scurt și clar idei și procese complexe. Concursul „Games of Science” este un format original, elaborat de Ada Roseti, și are scopul de a-i familiariza pe tinerii cercetători cu prezentările publice pe durate scurte, de la 15 secunde la 3 minute. Proiectul este deschis studenților, masteranzilor şi doctoranzilor români, precum și cercetătorilor, cadrelor didactice și altor tineri specialiști care lucrează în instituții de învățământ și cercetare sau în alte organizații cu profil științific, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța, membru fondator al Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii