Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul Internațional de Astronomie și Astrofizică Matheo Buzbuchi, de la Liceul Teoretic “Ovidius”, medalie de argint

ro

26 Jul, 2021 09:33 2489 Marime text
  • Medalie de argint pentru Matheo Buzbuchi, de la Liceul Teoretic “Ovidius”, la Concursul Internațional de Astronomie și Astrofizică.

În perioada mai – iulie 2021 s-a desfășurat Concursul Internațional de Astronomie și Astrofizică.

Competiția a avut 3 etape: etapa de calificare, constând în rezolvare de probleme și aplicații teoretice, etapa de rezolvare a unor teme date spre studiu și etapa finală, care s-a desfășurat sub monitorizarea organizatorilor, având ca obiect răspunsul contra timp (30secunde/întrebare) la 30 întrebări care vizau cunoștințe aprofundate de astronomie și astrofizică.

Matheo s-a calificat la primele 2 runde, iar la a treia a obținut 20 de puncte, plasându-se în top7% dintre toți participanții, fiindu-i acordată medalia de argint.

Începând din 26 Iulie 2021, elevul Liceului Teoretic “Ovidius”, însoțit de prof. Cristina Anghel, va participa la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, organizată de Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și de Societatea Stiințifică Cygnus.

Rezultatul obținut de Matheo Buzbuchi la acest prestigios concurs confirmă pasiunea  și dedicarea elevilor și profesorilor liceului pentru domeniul astronomiei și astrofizicii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adrian Gheorghita 26 Jul, 2021 12:35 Unde s-a desfasurat Concursul Internațional de Astronomie și Astrofizică, si cine a luat medalia de aur?