Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chitanța doveditoare a colectării de fonduri pentru xerox în mod ilegal la Liceul Teoretic Ovidius Constanța

ro

11 Feb, 2022 18:30 7391 Marime text

 
  • Asociația Elevilor din Constanța (AEC) critică colectarea fondului clasei la Liceul Teoretic Ovidius Constanța și a făcut public o chitanță doveditoare a colectării de fonduri pentru xerox în mod illegal.
 

Transmitem prezenta chitanță doveditoare a colectării de fonduri pentru xerox în mod ilegal la Liceul Teoretic Ovidius Constanța. Vom reveni cu o poziție pe această temă în cel mai scurt timp, au transmis reprezentanții AEC.

 
Inspectorul șef al ISJ Constanța a anunțat astăzi că ISJ Constanța s-a autosesizat în această perioadă în situațiile semnalate în spațiul public.
 
 
„Astfel, pentru fiecare caz în parte s-a constituit o echipă de inspectori școlari care s-a deplasat în instituția respectivă și a consultat sursele informale disponibile: documente, note explicative, discuții cu părțile implicate ș.a. În funcție de aspectele care s-au confirmat pe parcursul cercetării ISJ Constanța a dispus implicarea contabilului șef și al auditoriului intern în vederea unei analize corecte a situației. Echipa de inspectori școlari, respectiv contabilitatea sau auditoriul au prezentat ISJ Constanța un raport cu rezultatul cercetării, rezultat în baza căruia fie s-au transmis recomandări unității școlare fie s-au luat măsurile impuise de situația respectivă“ - a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța.
 
O situație ne-a fost semnalată de o angajată a ISJ Constanța referitoare la Liceul Teoretic Ovidius Constanța. Echipa de inspectori și contabilul șef al ISJ Constanța au constatat o serie de disfuncționalități de ordin financiar-contabile în ceea ce privește colectarea de fonduri. Va fi înaintat un raport către Consiliul de Administrație al ISJ Constanța iar eu voi solicita efectuarea unui audit financiar în perioada următoare. În acest moment verificările sunt în derulare urmând a se stabili dacă se respectă cadrul legal privind realizarea veniturilor proprii de către această unitate de învățământ, a adăugat Sorin Mihai.
 
ZIUA de Constanța a încercat să ia legătura cu un reprezentant al liceului, accesând numărul de contact de pe site-ul oficial al instituției, însă nimeni nu a răspuns la telefon.


Sursa foto:AEC

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii