Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Elevilor din Constanța, chestionar public despre bani pentru fondul clasei și cadouri. Ce liceu a fost raportat

ro

07 Feb, 2022 12:53 2066 Marime text

 
  • Fondul clasei, strâns la Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu”!
 
Asociația Elevilor din Constanța (AEC) critică colectarea fondului clasei la Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” (CNPCB) și solicită Inspectoratului Școlar Județean Constanța să trimită o comisie de verificare.


În urma publicării tabelului cu “datoriile la xerox” de la Liceul Teoretic Callatis, AEC a lansat un chestionar public prin care elevii să poată comunica colectarea fondului școlii/clasei, pentru a identifica unitățile de învățământ în care fenomenul ilegal persistă.

Prin intermediul chestionarului, a fost comunicat în mod anonim un tabel cu numele fiecărui elev al unei clasa, în care era ținută o evidență a elevilor ce au plătit atât bani pentru fondul clasei, cât și bani pentru “cadouri”.






Sumele colectate sunt de 30 de lei/elev pentru fondul clasei, și 60 sau 30 de lei/elev pentru cadouri. Din tabel reiese faptul că au fost colectați în total cel puțin 1800 de lei. Amintim faptul că solicitarea sumelor pentru fondul clasei/școlii/cadouri/xerox este complet ilegală. AEC consideră strigător la cer că ajung să fie solicitate sume de la elevi și părinți, în contextul în care învățamântul ar trebui să fie gratuit.


În acest sens, AEC a transmis o solicitare către Inspectoratul Școlar Județean să trimită o comisie de verificare la liceu, pentru a verifica cum au fost strânse aceste sume și dacă fenomenul persistă și la alte clase ale liceului.



 

Solicităm conducerii liceului să stopeze de îndată colectarea ilegală de fonduri! Solicităm ISJ să nu încerce să mușamalizeze cazul și să se asigure că fenomenul ilegal va fi stopat în toate unitățile de învățământ din județ, transmite AEC.




Sursa foto: Pexels/ AEC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii