Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța Controale în toate unitățile școlare din județ după scandalul banilor pentru xerox (VIDEO)

ro

11 Feb, 2022 17:41 3899 Marime text

Inspectorul șef al ISJ Constanța a anunțat astăzi că ISJ Constanța s-a autosesizat în această perioadă în situațiile semnalate în spațiul public.

„Astfel, pentru fiecare caz în parte s-a constituit o echipă de inspectori școlari care s-a deplasat în instituția respectivă și a consultat sursele informale disponibile: documente, note explicative, discuții cu părțile implicate ș.a. În funcție de aspectele care s-au confirmat pe parcursul cercetării ISJ Constanța a dispus implicarea contabilului șef și al auditoriului intern în vederea unei analize corecte a situației. Echipa de inspectori școlari, respectiv contabilitatea sau auditoriul au prezentat ISJ Constanța un raport cu rezultatul cercetării, rezultat în baza căruia fie s-au transmis recomandări unității școlare fie s-au luat măsurile impuise de situația respectivă“ - a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța.

 

„În acest context, raportându-ne la fiecare caz în parte facem următoarele precizări:

  • La Liceul Teoretic Callatis Mangalia s-a hotărât încetarea detașării în interesul învățământului a echipei manageriale, etapă urmată de un control tematic efectuat de către auditoriul intern al ISJ Constanța. În urma acestui control, ISJ Constanța a solicitat actualei conduceri a liceului declanșarea unei anchete interne prin care să se identifice persoanele aflate în culpă și cercetarea disciplinară a acestora.
  • La Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța, din datele puse la dispoziție până în acest moment, inițiativa de colectare a fondurilor a aparținut elevilor fără implicarea cadrelor didactice sau a conducerii unității școlare. În raportul întocmit de echipa de inspectori școlari i s-a recomandat echipei manageriale demararea unei anchete interne pentru verificarea aspectelor legate de această situație. De asemenea, i s-a solicitat conducerii Colegiului să se asigure că nu se fac presiuni asupra elevilor în cadrul acestei anchete. În acest context este important să existe o colaborare între elevi și unitatea de învățământ iar inadvertențele să fie soluționate în timp util fără a periclita imaginea școlii.
  • O situație ne-a fost semnalată de o angajată a ISJ Constanța referitoare la Liceul Teoretic Ovidius Constanța. Echipa de inspectori și contabilul șef al ISJ Constanța au constatat o serie de disfuncționalități de ordin financiar-contabile în ceea ce privește colectarea de fonduri. Va fi înaintat un raport către Consiliul de Administrație al ISJ Constanța iar eu voi solicita efectuarea unui audit financiar în perioada următoare. În acest moment verificările sunt în derulare urmând a se stabili dacă se respectă cadrul legal privind realizarea veniturilor proprii de către această unitate de învățământ.

 
În concluzie, în toate situațiile prezentate ISJ Constanța a acționat prompt, astfel încât să fie respectate toate prevederile legale în vigoare cu privire la gestionarea veniturilor în unitățile de învățământ de stat aflate în discuție. De asemenea, ISJ Constanța desfășoară în această perioadă în această lună o inspecție tematică în toate unitățile școlare din județ, în cadrul căreia se urmărește inclusiv modul în care sunt gestionate veniturile proprii“ - a mai menționat inspectorul genmeral al ISJ Constanța.


Asociația Elevilor din Constanța (AEC) critică colectarea fondului clasei la Liceul Teoretic Ovidius Constanța și a făcut public o chitanță doveditoare a colectării de fonduri pentru xerox în mod illegal. 


Transmitem prezenta chitanță doveditoare a colectării de fonduri pentru xerox în mod ilegal la Liceul Teoretic Ovidius Constanța. Vom reveni cu o poziție pe această temă în cel mai scurt timp, au transmis reprezentanții AEC.





Sursa foto+video: ISJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii