Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizările șefului IȘJ Constanța, cu privire la colectarea ilegală a fondului clasei la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

ro

07 Feb, 2022 14:43 2695 Marime text
  • Asociația Elevilor din Constanța (AEC) critică colectarea fondului clasei la Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” (CNPCB) și solicită Inspectoratului Școlar Județean Constanța să trimită o comisie de verificare.


În urma publicării tabelului cu “datoriile la xerox” de la Liceul Teoretic Callatis, AEC a lansat un chestionar public prin care elevii să poată comunica colectarea fondului școlii/clasei, pentru a identifica unitățile de învățământ în care fenomenul ilegal persistă.

Prin intermediul chestionarului, a fost comunicat în mod anonim un tabel cu numele fiecărui elev al unei clasa, în care era ținută o evidență a elevilor ce au plătit atât bani pentru fondul clasei, cât și bani pentru “cadouri”.
 
Iată răspunsul șefului ISJ Constanța, Sorin Mihai:
 
„Așa cum am procedat și în cazuri similare anterioare, vom analiza situația și vom lua orice măsură se impune. Apreciez faptul că, spre deosebire de incidentul de la Liceul Teoretic Callatis Mangalia, ne-au fost transmise informații concludente înainte să demarăm ancheta noastră. La ora 12.12 a fost primită pe e-mailul IȘJ Constanța petiția AEC.

În acest moment o echipă de inspectori școlari se deplasează la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța, pentru a ancheta cazul. I-am solicitat conducerii școlii să demareze o anchetă pentru a identifica:
- persoana care a întocmit tabelul;
- persoana care ar fi strâns sumele de bani;
- cui aparțin semnăturile din tabel;
- cine a solicitat sumele de bani și în ce scop;
- dacă în strângerea de fonduri sunt implicați elevi sau angajați ai unității de învățământ.
 
În funcție de datele care vor fi puse la dispoziție, vom reveni cu precizarea măsurilor luate și cu toate concluziile anchetei.
 
Menționez că, la această oră, este în derulare misiunea de audit de la Liceul Teoretic Callatis Mangalia, ale cărei concluzii le vom face publice. De asemenea, în cadrul ședinței Consiliului Inspectorilor din 31.01.2022 am solicitat identificarea tuturor situațiilor de acest fel din unitățile de învățământ din județul Constanța. În ședința Consiliului Inspectorilor de astăzi, 07.02.2022, s-a solicitat în mod expres ca, în cadrul inspecțiilor tematice care se vor derula începând de azi, să se verifice dacă există informații cu privire la strângerea de fonduri de către elevi sau de către angajați ai unităților de învățământ din județul Constanța.”






Foto: Pixabay/AEC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii