Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce răspuns a primit fosta şefă a ISJ Constanţa, Gabriela Bucovală, de la magistraţi?

ro

15 Nov, 2017 00:00 6660 Marime text
Pe data de 20.10.2017, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul nr. 7253/118/2017, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, materia - contencios administrativ şi fiscal, obiectul - suspendare executare act administrativ, stadiul procesual - fond. Reclamat în acest dosar este Zoia Gabriela Bucovală, fostul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, iar pârât - Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
În şedinţa din 13 noiembrie, magistraţii au declinat soluţionarea cauzei. Iată soluţia pe scurt: „Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Constanţa în soluţionarea cauzei. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Constanţa - Secţia a II-a Civilă şi de Contencios Administrativ şi Fiscal“.
 
Reamintim că Gabriela Bucovală a devenit inspector şcolar general al ISJ Constanţa după ce a câştigat concursul organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale. A fost revocată din funcţie în luna august, prin ordin de ministru al Educaţiei, alături de alţi 12 inspectori şcolari generali din ţară. În prezent, funcţia de inspector şcolar general al ISJ Constanţa este ocupată de Petrică Miu.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, mai mulţi inspectori şcolari generali care au fost demişi au apelat la instanţă, solicitând anularea ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale. Astfel, Curtea de Apel Galaţi a suspendat, în luna septembrie, ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale prin care a fost revocat din funcţie fostul inspector şcolar general al ISJ Brăila, Cătălin Canciu. Acesta este cel de-al doilea inspector general demis în luna august care a câştigat în justiţie, obţinând suspendarea ordinului, după Florina Stoian, şefă a ISJ Buzău. „Admite cererea formulată de reclamantul Canciu Cătălin, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale, având ca obiect executare act administrativ. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 4695/18.08.2017 emis de Ministrul Educaţiei Naţionale, până la pronunţarea instanţei de fond. Cu drept de recurs în termen de cinci zile de comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Galaţi“, se arată pe portalul instanţelor de judecată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii