Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Gabriela Bucovală, numită director la Liceul Teoretic „Traian” din Constanța

ro

02 Dec, 2019 13:35 12141 Marime text
Fostul inspector școlar general al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală, a fost numită la conducerea Liceului Teoretic „Traian” din Constanţa.

Gabriela Bucovală a înlocuit-o pe prof. Gabriela Costea, care a fost director al unității de învățământ.  Informația ne-a fost confirmată de inspectorul școar general al ISJ Constanța Sorin Mihai.

Oficial de la ISJ Constanța


Luni, 02.12.2019, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a hotărât încetarea detașării în interesul învățământului din funcția de director a doamnei prof. Costea Gabriela, numită la conducerea  Liceului Teoretic „Traian” din Constanța, începând cu  02.09.2019.  Decizia de încetare a  detașării din funcția de director a fost luată în urma gestionării necorespunzătoare a situației conflictuale  de la Liceul Teoretic „Traian”, care a fost semnalată  de către Asociația Elevilor și Avocatul Poporului.
Începând de miercuri, 04.12.2019,  a fost detașată  în interesul învățământului pe funcția de director doamna Zoia-Gabriela Bucovală, cadru didactic titular la Liceul  Teoretic „Traian”.

Ancheta Avocatului Poporului

Reamintim că, recent,  Avocatul Poporului a transmis conducerii Liceului „Traian“ din Constanța mai multe refcomandări.  Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în 25 octombrie 2019, a efectuat o anchetă și a emis o Recomandare către directorul Liceului Teoretic Traian din Constanța, în care solicită: trecerea celor două posturi de paznic, existente deja, din regim de noapte în regim de paznic de zi şi renunţarea la cotizaţia Asociaţiei de părinţi pentru asigurarea pazei; organizarea concursului pentru ocuparea celui de al treilea post de paznic și montarea unui sistem de alarmă centralizat.  În urma anchetei efectuate, Avocatul Poporului a constatat, între altele, faptul că directorul unității de învățământ nu a demarat procedura legală și nu a întreprins nici un demers, prealabil publicării articolului de presă, în vederea obținerii finanțării serviciului de pază pentru care, potrivit legii, există posibilitatea de a fi asigurat din bugetul local.


Citește și:

Solicitările Avocatului Poporului conducerii Liceului „Traian“ din Constanța (document)​

Cu ce argumente a câştigat Zoe Gabriela Bucovală anularea ordinului privind revocarea ei din fruntea ISJ Constanţa

Prof. Gabriela Bucovală se consideră nedreptăţită de Ministerul Educaţiei şi cere anularea unui act administrativ
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii