Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost inspector școlar general al Constanței, la judecată cu Ministerul Educației. Despre ce este vorba

ro

06 Sep, 2022 00:00 1696 Marime text
  • Potrivit declarațiilor făcute pentru ZIUA de Constanța la momentul înregistrării dosarului de către prof. Bucovală, în cauză este vorba despre calificativul primit în urma evaluării manageriale 2017 – 2018.
  • Nu mai departe de toamna anului trecut, în 2021, prof. Gabriela Bucovală a câștigat definitiv procesul cu Ministerul Educației pentru anularea ordinului prin care a fost înlăturată din funcție.
  • Recent, dosarul a fost reînregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, unde s-a stabilit primul termen în rejudecare la data de 27 octombrie 2022, de la ora 11.30.
 
Continuă procesul demarat de prof. Gabriela Bucovală, fost inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța împotriva Ministerului Educației în urmă cu circa trei ani!
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 529/36/2019, deschis în toamna anului 2019 la Curtea de Apel Constanța, recent reînregistrat pe rolul acestei instanțe, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea procesului.
 
Potrivit declarațiilor făcute pentru ZIUA de Constanța la momentul înregistrării dosarului de către prof. Bucovală, în cauză este vorba despre calificativul primit în urma evaluării manageriale 2017 – 2018.
 
Amintim, nu mai departe de toamna anului trecut, în 2021, prof. Gabriela Bucovală a câștigat definitiv procesul cu Ministerul Educației pentru anularea ordinului prin care a fost înlăturată din funcție.
 
Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să se rejudece procesul deschis de fostul inspector școlar general al Constanței împotriva calificativului acordat de minister, după ce, inițial, Curtea de Apel Constanța a respins cererea privind anularea calificativului „satisfăcător“.
 
Rejudecare, a dictat Curtea Supremă
 
Se arată în minuta Sentinţei civile nr.84/CA/01.07.2020 a Curții de Apel Constanța că instanța „admite în parte acţiunea. Anulează calificativul final «BINE» acordat reclamantei în Fişa de evaluare nr. 1285A/27.03.2018, comunicată cu adresa nr. 199/03.05.2019, ca urmare a soluţionării contestaţiei. Respinge cererea de anulare a calificativului «SATISFĂCĂTOR» acordat în Fişa de evaluare nr. 4224A/30.08.2018“.
 
Hotărârea a fost atacată în recurs, care s-a judecat la Curtea Supremă abia în luna iunie 2022.
 
Instanța de recurs a decis să trimită dosarul înapoi spre rejudecare, după ce a admis recursul declarat de prof. Bucovală.
 
Recent, dosarul a fost reînregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, unde s-a stabilit primul termen în rejudecare la data de 27 octombrie 2022, de la ora 11.30.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța în urma rejudecării, hotărârea va putea fi din nou atacată în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție, care va pronunța o decizie definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Un fost inspector școlar general al Constanței și-a recâștigat definitiv postul în instanță!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii