Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Bucovală, operator de turism „Plajele ar trebuie să se liciteze pe cel puțin zece ani” (VIDEO)

ro

21 Feb, 2024 15:11 858 Marime text




Prezent la întâlnirea de lucru pe care Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor, a avut-o la Constanța cu reprezentanții organizațiilor de management al destinației constituite la nivelul județului Constanța, pe tema  exploatarea turistică a plajelor, Nicolae Bucovală, operator de turism, și-a spus punctul de vedere cu privire la licitațiile organizate pentru atribuirea sectoarelor de plajă.
 

„Aceasta este o discuție generală, pentru că a fost prima întâlnire cu noul ministru al Mediului. Eu cred că a fost o discuție constructivă, domnul ministru ne-a ascultat păsurile și concluzia finală a fost că plajele ar trebuie să se liciteze pe cel puțin zece ani, în așa fel încât agenții economici să-și poată face investițiile necesare, să aibă timp să-și amortizeze cheltuielile și să obțină și profit.

 
Al doilea aspect discutat cu ministrul a fost despre atribuirea în mod direct către hotelieri, în funcție de numărul de locuri de cazare.
 

„Al doilea aspect pe care l-am discutat cu ministrul Mediului a fost despre atribuirea directă, pe o licitație pe un preț mai mic, către hotelieri în funcție de numărul de locuri de cazare. Și asta pentru ca hotelierii să poată să pună la dispoziție servicii gratuite, inclusiv șezlongul, umbrele și toate serviciile puse la dispoziție turiștilor pe plaja respectivă. Deocamdată, pentru sectoarele de plajă rămase pentru anul acesta, licitațiile se vor face tot pe doi ani, urmând ca în baza unor acte normative care se vor elabora să trecem la o licitație serioasă pe cel puțin zece ani”
 

Bucovală mai precizează că s-a cerut în plen ca licitațiile să nu mai aibă loc la București, ci la Constanța.
 

„Nu am înțeles niciodată de ce licitațiile au loc la București și nu la Constanța, în definitiv aici este litoralul, aici sunt plajele”, a subliniat acesta.

 
  Citește și
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre exploatarea turistică a plajelor din Constanța (FOTO+VIDEO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii