Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidati dati afara de la Bac (galerie foto)

ro

29 Jun, 2010 03:55 2754 Marime text

bac.jpgElevii au avut parte de mici „surprize" la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Majoritatea nu se aşteptau la subiectele extrase, iar trei candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze

Emoţii mari pentru elevii claselor a XII-a, care au susţinut ieri prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat - Limba şi literatura română şi unde au fost prezenţi 7.572 de candidaţi din cei 7.732 de elevi înscrişi. Accesul candidaţilor în centrul de examen a fost permis pe baza actului de identitate în intervalul 7.30 - 8.30, iar proba scrisă a început la ora 9.00.

În acest an, ultimul subiect din cadrul probei de examen a fost o surpriză pentru elevi, deoarece nu se gândeau vreo clipă că le-ar putea „cădea" să caracterizeze personajul principal dintr-un basm cult studiat. Evident, majoritatea au ales să-l caracterizeze pe personajul principal Harap-Alb. „M-am descurcat foarte bine la primele două subiecte de creaţie. Însă, la ultimul subiect nu m-am aşteptat să îmi cadă basmul. Noi ne-am gândit că dacă l-am avut la capacitate n-o să ni-l mai dea acum. Dar oricum, am scris şi sunt sigură că o să promovez examenul", este de părere Alexandra Simion, elevă la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Mai optimişti au fost elevii de la Liceul Pedagogic, care au afirmat că au fost pregătiţi pentru orice subiect şi că acest subiect este unul dintre cele mai uşoare din programa de învăţământ. „La ultimul subiect mai descurcat de minune, probabil voi lua punctajul maxim. În schimb, am greşit un pic la primele două subiecte, dar sunt sigur că voi lua examenul", ne-a spus Lazăr Teodor, elev la Liceul Pedagogic „Constantin Brătescu" din Constanţa. Motive de bucurie au fost şi la Liceul Eminescu din Constanţa, unde elevii ieşeau unul câte unul cu zâmbetul pe buze. „A fost simplu", strigau toţi de bucurie. Mai emoţionaţi decât elevii au fost părinţii acestora, care i-au aşteptat timp de trei ore în faţa liceelor.

Trei ghinionişti au fost prinşi copiind

Un candidat din Centrul de examen nr. 1353 - Colegiul Tehnic Energetic Constanţa şi doi de la Grupul Şcolar de Telecomunicaţii au fost prinşi copiind chiar de către preşedintele comisiei şi eliminaţi pentru fraudă. Drept urmare, cei trei băieţi nu mai pot participa la probele următoare, fiind declaraţi eliminaţi din examen.

La primul subiect (30 de puncte), elevii au avut de rezolvat nouă sarcini de lucru pornind de la un text suport - un fragment din opera „Iorgu de la Sadagura" de Vasile Alecsandri. La subiectul al II-lea (30 de puncte), elevii şi-au exprimat punctul de vedere referitor la omenie, pornind de la proverbul „Fapta bună laudă pe om", iar la subiectul al III-lea (30 de puncte) au avut de caracterizat un personaj dintr-un basm cult studiat.

Evaluarea lucrărilor scrise se efectuează, pe baza baremului de evaluare şi notare, în cadrul celor şase centre zonale de evaluare, de câte doi profesori evaluatori. Rezultatele vor fi afişate pe data de 4 iulie a.c., până la orele 16.00, iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00, urmând ca pe data de 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii