Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:45 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când vor intra oficial în pâine noii directori şi directori adjuncţi ai şcolilor şi ai grădiniţelor din Constanţa

ro

16 Dec, 2016 00:00 2374 Marime text
Potrivit Ministerului Educaţiei, conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, astăzi 16 decembrie, rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor şcolare vor fi validate de consiliile de administraţie ale inspectoratelor şcolare judeţene, iar candidaţii promovaţi vor fi numiţi în funcţie pentru o perioadă de patru ani. Aceştia vor încheia un contract de management administrativ-financiar cu preşedintele consiliului judeţean/primarul şi un contract de management educaţional cu inspectorul şcolar general.
 
Contractele de management administrativ-financiar şi contractele de management educaţional se încheie pe o perioadă de patru ani pentru persoanele care au mai mult de patru ani până la împlinirea vârstei legale de pensionare. În situaţia în care există persoane care au mai puţin de patru ani până la împlinirea vârstei legale de pensionare, documentele sus-menţionate se încheie până la data îndeplinirii condiţiilor legale de pensionare şi pot fi prelungite prin act adiţional pe perioada menţinerii ca titular în funcţia didactică peste vârsta de pensionare, în condiţiile legii.
 
Persoanele care au împlinit deja vârsta de pensionare vor semna contractele de management administrativ-financiar şi contractele de management educaţional pentru perioada în care-şi vor păstra statutul de titular în învăţământul preuniversitar. Numirea în funcţiile de director şi de director adjunct pentru unităţile de învăţământ de stat ca urmare a promovării concursului se realizează prin decizie a inspectorului şcolar general, în termen de cel mult cinci zile lucrătoare de la validarea rezultatelor concursului.
 
În data de 21 decembrie, inspectoratele şcolare judeţene vor emite deciziile de încetare a detaşării în interesul învăţământului pentru directorii în funcţie la acest moment, începând cu data de 9 ianuarie 2017. În paralel, vor fi emise şi deciziile de numire pentru funcţiile de director/director adjunct, începând cu data de 9 ianuarie 2017, pentru candidaţii care au promovat concursul. Totodată, vor fi aprobate deciziile de numire prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2016-2017, pentru cele 3.509 funcţii rămase vacante după validarea rezultatelor finale.
 
Potrivit metodologiei de concurs, în aceste funcţii nu vor fi numite persoanele care până la organizarea concursului au ocupat poziţii de director sau de director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi nu au participat la concurs, respectiv persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.
 
În perioada 21 decembrie 2016 - 6 ianuarie 2017, inspectoratele şcolare judeţene se vor asigura că la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ sunt revizuite încadrarea cu personal didactic şi orarul. Totodată, vor fi organizate şedinţe publice pentru repartizarea cadrelor didactice afectate de revenirea foştilor directori/directori adjuncţi la catedrele rezervate în urma încetării detaşării în interesul învăţământului şi a orelor rezervate ca urmare a numirii în funcţie.

Citeşte şi:

Cine va conduce şcolile, liceele şi grădinţele din Constanţa în următorii patru ani. Avem lista finală (document)

Cinci contestaţii la concursul pentru directori de şcoli în judeţul Constanţa. Cum vor fi soluţionate acestea

Rezultatele înainte de contestaţii, publicate Numele directorilor care vor conduce şcolile din Constanţa în următorii patru ani (document)

Contestaţii depuse la ISJ Constanţa, în urma desfăşurării concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct

Ti-a placut articolul?

Comentarii