Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipă nouă la Inspectoratul Școlar Județean Constanța Doi directori constănțeni propuși să devină inspectori școlari

ro

08 Jul, 2020 00:00 20213 Marime text

După cum deja se știe, mandatele inspectorilor școlari constănțeni care au susținut concurs pentru numirea pe funcție în anul 2015 a expirat anul trecut, dar s-a prelungit, legal, cu încă un an, așa încât ieri, 7 iulie 2020, au expirat cei cinci ani câștigați prin susținerea concursului.
Începând de astăzi, în birourile din strada Mihai Eminescu nr. 11 se vor prezenta cei șapte noi detașați pe funcții cu avizul Ministerului Educației. 
 
Reamintim că, la începutul lunii decembrie 2019, imediat după numire, într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai afirma, legat de alegerea echipei de lucru: „Am discutat cu foarte mulţi oameni care sunt în contact cu activitatea învăţământului constănţean, solicitându-le opinii cu privire la cei care ar trebui să facă parte din echipa ISJ. Am luat legătura cu directori ai unităţilor de învăţământ, cu primari din judeţ, cu profesori de prestigiu. Într-un timp relativ scurt, mi-am făcut o imagine de ansamblu cu privire la felul în care este percepută relaţia dintre ISJ şi partenerii acestuia. Ceea ce regret este că nu am reuşit să discut cu şi mai mulţi. Am aflat cu cine s-a colaborat bine din vechea echipă, mi s-au comunicat şi nume ale unor cadre didactice care nu au lucrat în inspectorat, dar au rezultate deosebite în activitatea lor. Au fost şi autopropuneri. Repet, singurul regret este că timpul relativ scurt nu mi-a permis să primesc informaţii de la mult mai mulţi oameni ale căror opinii sunt importante pentru mine. Echipa va fi completată cu foşti şi actuali inspectori şcolari, dar şi cu dascăli care vor ajunge pentru prima dată în această postură. Mă interesează în mod special intenţia de a colabora, dorinţa de implicare şi dovada seriozităţii şi a profesionalismului”.
 
Așadar, conform surselor, începând de astăzi, inspector școlar pentru chimie va fi Gina Tone (titular al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”), inspector școlar pentru limba și literatura română – prof. Mihaela Airinei (Liceul Teoretic Techirghiol), inspector școlar pentru învățământ primar prof. Laura Farcaș (Școala Gimnazială Poarta Albă) și prof. Iulia Cabrancea (Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea”), inspector școlar pentru biologie - prof. Niculina Stoian (Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea”), inspector școlar pentru istorie Magdalena Baciu-Iacob (directorul Școlii Gimnaziale 23 August) și prof. Maria Popa (directorul Liceului Poarta Alba) - inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic. Mai rămân descoperite posturile de inspector școlar pentru informatică, prin plecarea prof. Alina Elena Nițu, precum și cel de inspector școlar pentru limba română, prin plecarea intempestivă a prof. Ana-Maria Panțu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Hâtru 09 Jul, 2020 15:49 Întrebarea rămâne, chiar dacă nu o publicați ! CONCURSUL !? Pe când concursul ? Sau sistemul „PCR” e mai facil ? Ba chiar de mai mare actualitate ?!!! Și PNL-ul se pretinde ...