Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Elevilor din Constanța solicită IȘJ să o demită pe directoarea Liceului Teoretic Ovidius, după colectarea ilegală de fonduri

ro

12 Feb, 2022 12:42 2552 Marime text


Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită, printr-o scrisoare deschisă, stoparea „de urgență” a oricărei formă de fond al școlii sau clasei, pentru toate unitățile de învățământ din județul Constanța. 

Totodată, reprezentanții AEC menționează că „vor fi depuse plângeri penale pe numele tuturor directorilor responsabili” dacă fenomenul nu va fi oprit. 
 

„În urma investigării fenomenului colectării de fonduri ilegale de la elevi și părinți, AEC a primit de la elevii din Liceul Teoretic Ovidius o chitanță cu ștampila unității de învățământ, ce atestă primirea de la un elev al liceului suma de 200 de lei pentru cheltuieli reprezentând «contravaloare copii xerox».

Colectarea acestor sume este complet ilegală, iar implicarea conducerii liceului este evidentă. Printr-un calcul matematic simplu, presupunând că aceeași sumă de 200 de lei este cerută de la fiecare clasă, banii strânși ilegal de conducere ar ajunge la sume de până la 5.600 de lei”, precizează AEC. 


Asociația Elevilor din Constanța amintește că, în urma identificării dovezilor ce atestau solicitări de bani pentru fondul clasei al Liceului Teoretic Callatis, directoarea unității de învățământ a fost demisă, reprezentații AEC depunând și plângere penală pentru luare de mită.
 

„Doamna director Cristina Anghel este director al unității de învățământ (n.r. - Liceul Teoretic Ovidius Constanța) de aproximativ 20 de ani, timp în care nu a depus niciun efort în vederea stopării unor astfel de colectări ilegale de fonduri.

Mai mult, în urma discuțiilor din spațiul public cu privire la fenomen, aceasta a avut tupeul să închidă xeroxul liceului și să forțeze elevii să învețe în condiții precare, în loc să folosească banii pe care îi primește de la stat pentru școală, bani plătiți, în fapt, tot de părinți, prin taxe și impozite.

Mai multe cadre didactice au transmis elevilor în decursul săptămânii că nu mai sunt bani de xerox și că ar trebui să vorbească cu părinții, nu cu direcțiunea care nu face altceva decât să se incrimineze, să recunoască că strângea bani în mod ilegal de la elevi, și să dea dovadă de teribilism”, potrivit AEC.


AEC solicită Inspectoratului Școlar Județean să o demită pe directoarea Liceului Teoretic Ovidius „pentru încălcarea contractului de management și să scape elevii din Constanța de toți directorii ce participă la acest fenomen ilegal”. 

Inspectorul Școlar General, Sorin Mihai, preciza, vineri, 11 februarie, că „echipa de inspectori și contabilul șef al ISJ Constanța au constatat o serie de disfuncționalități de ordin financiar-contabile în ceea ce privește colectarea de fonduri” în cadrul Liceului Teoretic Ovidius.

El a adăugat că verificările sunt în derulare, urmând a se stabili dacă se respectă cadrul legal privind realizarea veniturilor proprii de către această școală. 

Sursa foto: AEC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii