Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEC se opune în continuare organizării „Zilei Copilului“ la Constanţa şi îl avertizează pe Decebal Făgădău

ro

06 Apr, 2016 00:00 2204 Marime text


Consiliul Tineretului din România (CTR) şi Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) se plâng că administraţia locală este dezinteresată de problemele tinerilor constănţeni şi de faptul că aceştia nici măcar nu sunt consultaţi atunci când se iau decizii care îi afectează.
 
În acest sens, organizaţiile de tineret au solicitat în luna ianuarie înfiinţarea în oraşul Constanţa a unui consiliu consultativ pe probleme specifice, în conformitate cu prevederile Legii Tinerilor. În aceeaşi cerere, cele două organizaţii au trimis chiar şi o propunere de regulament, după modelul consiliilor consultative din alte unităţi administrativ-teritoriale.
 
„Observăm că viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădau, eludează, cu bună ştiinţă, dispoziţiile Legii Tinerilor şi ale Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională. Astfel, aceste întâlniri «regulate» cu unele organizaţii neguvernamentale nu înseamnă respectarea procedurii de consultare publică, ci distrag de la aplicarea standardelor minimale pe care le impune legea. Tot aceste consultări distrag de la posibilitatea organizării unor consultări în grupuri restrânse, unde să se poată discuta tehnic şi concret asupra viitoarelor proiecte de hotărâre pe care administraţia municipiului doreşte să le înainteze“, se arată într-un comunicat de presă al AEC, remis cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Preşedintele AEC, Alexandru Manda, susţine că Municipiul Constanţa are obligaţia de a înfiinţa acest consiliu, pentru că tinerii trebuie să fie consultaţi cu privire la problemele lor. Astfel, AEC cere în mod public ca autorităţile locale să adopte hotărârea privind înfiinţarea consiliului consultativ pe probleme de tineret şi să respecte prevederile legii transparenţei decizionale, în sensul publicării proiectelor de hotărâre de pe site şi transmiterii acestora prin poştă electronică organizaţiilor neguvernamentale din domeniul respectiv. În caz contrar, cele două organizaţii, CTR şi AEC, ameninţă că vor acţiona în instanţă autorităţile locale şi că vor depune plângeri penale, pentru neglijenţă în serviciu.

Mai mult, cele două organizaţii precizează că se vor opune în continuare organizării evenimentului „Ziua Copilului“ în Constanţa şi susţin că neprezentarea niciunei organizaţii neguvernamentale pentru accesarea de fonduri nerambursabile demonstrează validitatea punctelor de vedere exprimate de acestea. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii