Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Elevilor din Constanța vrea ca anul școlar să înceapă pe 4 septembrie, nu pe 11 septembrie. Ce spune Ariana Dudună, președintele Asociației

ro

31 Jan, 2023 10:17 1497 Marime text
foto: Pixabay  
Asociația Elevilor din Constanța (AEC) cere ministerului Educației ca școala să înceapă pe 4 septembrie, în prima zi de luni din lună, așa cum este prevăzut în actualul ordin de ministru. Președintele AEC, Ariana Dudună, a spus la Digi 24 că dacă școala începe mai târziu și examenele se decalează prea mult:

“Bacalaureatul, examenul de Evaluare Națională se amână chiar până prin iulie, când temperaturile sunt mult mai calde și e mult mai greu ca elevii să se concentreze, multe școli nu au dotările necesare pentru a face cursuri în lunile de vară când este foarte cald,” spune Ariana Dudună.


“Nu suntem de acord, nu putem să fim de acord. Solicităm și susținem ca școala să înceapă pe 4 septembrie, nu pe 11 septembrie, pentru că majoritatea țărilor europene încep școala în prima lui din septembrie. Este important să ne aliniem și noi și noi cu țările europene, și în al doilea rând este mai bine să avem examenele naționale mai devreme decât mai târziu. Dacă școala ar începe pe 18 septembrie (n. red un patronat din domeniul turismului a cerut recent ca școala să înceapă pe 18 septembrie), examenul, bacalaureatul, examenul de Evaluare Națională se amână chiar până prin iulie, când temperaturile sunt mult mai calde și e mult mai greu ca elevii să se concentreze, multe școli nu au dotările necesare pentru a face cursuri în lunile de vară când este foarte cald”, spune Ariana Dudună.

De altfel, actualul ordin de ministru semnat de Sorin Cîmpeanu prevede că vacanța de vară începe sâmbătă, 17 iunie 2023, și se încheie duminică, 3 septembrie 2023. Astfel prima zi de școală în anul școlar 2023- 2024 ar fi 4 septembrie 2023. De altfel, fostul consilier al lui Cîmpeanu, Radu Szekely explica că școala va începe în prima luni din septembrie, adică în cazul anului școlar 2023-2024 ar fi 4 septembrie., scrie edupedu.ro. 

În prezent, examenele de Evaluare Națională și Bacalaureatul au loc în luna iunie. Anul acesta Evaluarea Națională începe pe 19 iunie.  

Examenul de Bacalaureat începe pe 12 iunie și se termină pe 29 iunie. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii