Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:48 22 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități derulate în „Săptămâna meseriilor“ la Colegiul Economic Mangalia

ro

06 Mar, 2021 14:57 1034 Marime text
  • Scopul activităților desfășurate a fost de a promova oferta de școlarizare, beneficiile învățământului profesional de stat şi a învăţământului dual de stat pentru anul şcolar 2021-2022 cu calificările bucătar, ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație și comerciant-vânzător elevilor claselor a VIII-a, cu precizarea că au oportunitatea după ȋnvăţământul profesional de a continua studiile liceale.
La Colegiul Economic Mangalia, în perioada 1-5 martie 2021, a avut loc acțiunea ,,Săptămâna meseriilor”.

Scopul activităților desfășurate a fost de a promova oferta de școlarizare, beneficiile învățământului profesional de stat şi a învăţământului dual de stat pentru anul şcolar 2021-2022 cu calificările bucătar, ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație și comerciant-vânzător elevilor claselor a VIII-a, cu precizarea că au oportunitatea după ȋnvăţământul profesional de a continua studiile liceale.

S-au desfășurat activități specifice meseriilor de bucătar, ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație și comerciant-vânzător, astfel:

1. Prezentarea în sistem online a avantajelor calificărilor profesionale din domeniile alimentație publică și comerț prin materiale promoționale;
2. Ședință de instruire, în sistem online, a învățământului dual de stat în scopul diseminării informaților către absolvenți prin intermediul diriginților claselor a VIII-a;
3. Exemple de bune practici în sistem online în pregătirea elevilor pentru calificările din domeniul alimentație publică a meseriilor de bucătar, ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație;
4. Tehnici și metode de ambalare.

Activităţile au fost coordonate de doamna director Chirică Elena, doamna director adjunct Curcan Roxana, doamnele profesoare Moraru Viorica, Călinescu Carmen, Popa Gabriela-Liliana, Ciobănel Raluca-Simona, Apostu Gabriela și Matei Loredana.

Agenții economici implicați au fost: S.C. D&G INSTAL SANITAR S.R.L., S.C. NADKYA PUB S.R.L., S.C. PHOENICIA EXPRESS S.R.L., S.C. SOLARIS S.R.L.
Toate școlile gimnaziale din Mangalia și din zonele limitrofe vor primi electronic materiale pentru informarea elevilor clasei a VIII-a despre oferta de școlarizare pentru învățământul profesional și dual, condițiile de admitere, beneficiile acestei forme de pregătire și oportunitățile continuării studiilor.

Materialele pot fi consultate pe site-ul destinat acestor activități: https://sites.google.com/ecomang.ro/prof-dual-ecoamng/pagina-de-pornire .

Sursa foto: Colegiul Economic Mangalia
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii