Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Economic Mangalia găzduiește un recital de jazz și poezie cu ocazia Zilei Îndrăgostiților

ro

01 Feb, 2024 09:45 879 Marime text


Colegiul Economic Mangalia găzduiește pe 14 februarie 2024, de la ora 11:00, recitalul de poezie și jazz „Poetul și Cântăreața – Povestea romantică a secolului XXI”, susținut de Mădălina Singer și Mihăiță Macoveanu, cu ocazia Zilei Îndrăgostiților.
 
Mihăiță Macoveanu va susține un recital de poezie din creația personală, iar Mădălina Singer va interpreta piese din jazz-ul standard internațional, dar și pe versurile poetului.
 
Mica Artă Constanța, proiect de suflet al celor doi artiști, a pregătit un moment artistic deosebit pentru acest eveniment.
 
Proiectul „Poetul și Cântăreața“ este considerat a fi un veritabil proiect de țară. Cea mai frumoasă poveste de dragoste – în versuri, de pe planeta „Nepământ“, se află într-un permanent turneu național.
 
Protagoniștii acestui eveniment vin în întâmpinarea tinerilor, dar și a seniorilor, cu un proiect educațional, un spectacol unic în România.
 
Întrucât dorința lor este de a străbate țara și de a identifica, în rândul tinerilor, pe cei talentați, de a le insufla acestora necesitatea lecturii, dar și să le prezinte muzică de bună calitate, intrarea la eveniment este liberă.
 
Cei doi artiști au susținut recitaluri la București, Iași, Constanța, Năvodari, Timișoara,  Slobozia, Călărași, Buzău, Roman, Ploiești, Piatra Neamț etc. – evenimente care s-au bucurat de un real succes.
 
„«Perechea romantică a secolului XXI», cum au fost descriși, POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA sunt conștienți de puterea harului și a talentului ce le-au fost hărăzite, dar și de obligația firească de a face din acestea un dar, de a se oferi întru-totul celor ce îi admiră, îi înțeleg, îi susțin și îi urmează”, se arată în comunicatul de presă.
 
Versurile lui Mihăiță Macoveanu au ajuns în Germania, la Mădălina, cântăreața de care s-a îndrăgostit pentru toate viețile și împreună cu care a demarat un proiect unic în țara noastră, proiect cu care s-au prezentat în fața românilor, la toate evenimentele culturale la care au fost invitați.
 

Mădălina este cântăreață de jazz și musical, de naționalitate română, născută în Piatra Neamț, având dublă cetățenie: română și germană. Până recent, Mădălina a activat profesional exclusiv în occident, mare parte din cariera ei fiind bazată pe evoluțiile avute pe scene din Germania și Elveția.
 
Mass-media din Germania i-a acordat o atenție deosebită, cântăreața fiind o răsfățată a posturilor de radio din nord-vestul Germaniei, iar melodiile ei fiind difuzate periodic, existând o solicitare permanentă din partea publicului.
 
Au fost acordate zeci de interviuri în ziarele importante din land-ul Niedersachsen, dar cea mai importantă realizare din punct de vedere mediatic o reprezintă apariția televizată de la SAT 1.
 
Supranumită de nemți „Vocea de Aur a Germaniei“, Mădălina s-a făcut remarcată prin calitățile ei vocale, pentru care a fost apreciată de nume consacrate ale jazz-ului internațional.
 
Citește și:
Ziua Culturii Naționale Recital de poezie și jazz la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii