Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DJST Constanța desfășoară campania de informare „Time to move 2023“

ro

10 Oct, 2023 15:25 906 Marime text
 
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, punct local de informare EURODESK ROMÂNIA și membră a rețelei de informare cu același nume, desfășoară în luna octombrie 2023, campania de informare TIME TO MOVE 2023.

Potrivit unui comunicat al instituției, informațiile privesc domenii de interes precum: educație (burse – stagii de practică), voluntariat (rețele, participări în diferite proiecte, recrutări de voluntari), oportunități de petrecere a timpului liber, angajabilitate, prezentarea unor oportunități de finanțare – programele ERASMUS+ și Corpul European de Solidaritate, Portalul European pentru Tineret, promovarea jocului MISTERIES în RIGA și Berlin - joc de tip escape room; acțiunea DISCOVEREU – aplicanții pot câștiga permise de călătorie în spațiul european - https://youth.europa.eu/discovereu_ro, drepturile de care dispunem în contextul alegerilor europarlamentare.
 
Un alt punct al campaniei de informare este reprezentat de concursurile dedicate tinerilor, marcă a campaniei TIME TO MOVE 2023 – Călătorind prin Europa:
 
  • Provocarea Social Media – deschis până pe 31 octombrie 2022, concursul se adresează tinerilor cu abilități de creatori conținut video, în scenariu urmând să ilustreze preocupările lor zilnice. Videoclipul va fi încărcat în secțiunea concursuri  - https:timetomove.eurodesk.eu/ro/, cu o scurtă descriere. Pot participa toți tinerii cu vârsta până în 30 de ani.
 
  • Design your Europe – deschis până pe 31 octombrie 2022, concursul se adresează tinerilor cu abilități în design. Participanții vor trebui să creeze macheta unui tricou, care să reprezinte cel mai bine tema – ”Călătorind prin Europa”, rezultatul urmând a fi încărcat, la secțiunea concursuri - https://timetomove.eurodesk.eu/ro. Pot participa toti tinerii până în vârsta de 30 de ani.
 
Premiile sunt oferite de Agenția EURODESK BRUXELLES, website-ul oficial al campaniei – www.timetomove.info și https://timetomove.eurodesk.eu.

Rezultatul acestor concursuri vor fi anunțate pe site-urile dedicate campaniei, termenul limită, în vederea participării, fiind 31 octombrie 2023.
 
De asemenea, sunt organizate ateliere de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, constând în întâlniri de informare și multiplicare cu tinerii din Colegiul Economic Mangalia, Colegiul Național de Arte Regina Maria, Liceul T. ”Emil Racoviță”, Școala Gimnaziala Ion Borcea din Agigea, Liceul Carsium și Ioan Cotovu din Hârșova, Liceul T. ”Emil Palade”.

Atelierele de informare, diseminare și multiplicare sunt realizate cu sprijinul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța și Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța. 

Sursa foto: Facebook (Marian Țuțuianu)

Citește și:


La Eforie Sud, eveniment sportiv în Campania Națională „Promovarea activităților fizice“               
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii