Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:15 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Invitatul este Marius Stamat, directorul Van Oord România

ro

22 Jul, 2021 13:31 1306 Marime text
  • Marius Stamat  va prezenta în emisiune, printre altele, și stadiul lucrărilor la proiectul de lărgire a plajei din Eforie Sud, până la Tuzla
 
Realizatorul emisiunii este jurnalista Feri Predescu. Invitatul ei din această săptămână este inginerul Marius Stamat, directorul reprezentanței române a companiei olandeze Van Oord, iar emisiunea se va transmite vineri, 23 iulie, de la ora 13.00.

ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
Una dintre cele mai mari companii de construcții maritime și dragare din lume, Van Oord este cunoscută mai ales pentru proiectul de construire a Insulelor Palmier din Dubai. În România are mai multe proiecte, notabile fiind extinderea digului de larg din portul Constanța și lărgirea plajelor Modern și Faleza Nord.
 
Marius Stamat  va prezenta în emisiune, printre altele, și stadiul lucrărilor la proiectul de lărgire a plajei din Eforie Sud, până la Tuzla. Van Oord a câștigat licitația pentru această zonă, iar lucrările au început deja în urmă cu aproape două luni.  De altfel, la inaugurarea lucrărilor de la Eforie Sud, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că acesta este cel mai important lot din cele 10 privind reducerea eroziunii costiere. Și asta pentru că, pe lângă cele 50 de hectare de plajă care se vor crea, la Eforie Sud vor fi amenajate și 29 de hectare de biodiversitate, cu specii marine protejate, extrem de valoroase pentru  Marea Neagră.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii