Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Valorificarea patrimoniului orașului rămâne un obiectiv important pentru USR Constanța

ro

21 Feb, 2022 15:06 2126 Marime text


  • În Bugetul Local 2022, USR Constanța a reușit să obțină finanțări pentru mai multe studii de fezabilitate în vederea valorificării patrimoniului şi istoriei orașului
  • Au reușit includerea proiectului pentru studiul de fezabilitate în urma căruia zona Harta Mozaic din Parcul Arheologic va fi pusă în valoare, oferind atât constănțenilor, cât şi turiștilor o mai bună perspectivă asupra valorii istorice pe care o are orașul nostru
  • Un simbol al Constanţei, Hanul Balcan, ajuns pradă incompetenţei, intereselor politice şi imobiliare, este într-o continuă stare de degradare. Acest lucru s-ar putea schimba datorită unei iniţiative a USR Constanţa
  • Studiul de fezabilitate pentru parcul din zona Faleză Nord este un alt proiect propus de consilierii USR Constanţa şi inclus prin vot în Bugetul Local pentru anul 2022
  • Un alt amendament important propus de USR Constanţa şi incluse prin vot în Bugetul Local 2022 îl reprezintă actualizarea documentaţiilor pentru construirea unei promenade pietonale de-a lungul coastei orașului

În Bugetul Local 2022, USR Constanța a reușit să obțină finanțări pentru mai multe studii de fezabilitate în vederea valorificării patrimoniului şi istoriei orașului.

Astfel, au reușit includerea proiectului pentru studiul de fezabilitate în urma căruia zona Harta Mozaic din Parcul Arheologic va fi pusă în valoare, oferind atât constănțenilor, cât şi turiștilor o mai bună perspectivă asupra valorii istorice pe care o are orașul nostru.

În locul chioșcului ce se află acum lângă Harta Mozaic, care va fi relocat, va fi amplasat un suport din granit cu o reprezentare 3D a Cetății Tomis - capitala Scythiei Minor - precum şi o reconstituire virtuală a Turnului Măcelarilor.

Un simbol al Constanţei, Hanul Balcan, ajuns pradă incompetenţei, intereselor politice şi imobiliare, este într-o continuă stare de degradare.

Acest lucru s-ar putea schimba datorită unei iniţiative a USR Constanţa.

Aceștia au reușit să includă în Bugetul local pentru 2022 suma necesară realizării studiului de prefezabilitate pentru transformarea Hanului într-un Centru Cultural.

Clădirea şi terenul vor fi expropriate pentru a deveni utilitate publică.

Studiul de fezabilitate pentru parcul din zona Faleză Nord este un alt proiect propus de consilierii USR Constanţa şi inclus prin vot în Bugetul Local pentru anul 2022.

Un alt amendament important propus de USR Constanţa şi incluse prin vot în Bugetul Local 2022 îl reprezintă actualizarea documentaţiilor pentru construirea unei promenade pietonale de-a lungul coastei orașului.

Promenada Mării Negre presupune crearea unui coridor promenadă pentru pietoni şi biciclisti, facilitarea accesului către plajă pentru peroane cu dizabilităţi locomotorii şi cărucioare pentru copii pe toată lungimea acesteia.

Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu și consilierul municipal USR Constanţa, Mirela Garip vorbesc despre toate aceste proiecte, marți, 22 februarie de la ora 14.00 la ZIUA LIVE.

Tot la ZIUA LIVE aflăm mai multe și despre planurile USR pentru perioada următoare.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.









 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii