Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:22 29 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Șeful ISU Dobrogea - „Nu poți face performanță dacă nu ai și tehnica adecvată“

ro

22 Jul, 2021 00:00 813 Marime text
  • Miercuri, 21 iulie 2021, de la ora 15.00, colonelul Cristian Mihail Amarandei a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE, pe parcursul căreia a vorbit despre intervențiile deosebite pe care salvatorii ISU Dobrogea le-au avut de la momentul sosirii sale pe funcție.
  • „Nu poti face performanță dacă nu ai și tehnică adecvată. Doar pregatirea personalului nu este suficientă“, a explicat șeful inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, legat de incendiul de pe bulevardul Mamaia, din 16 februarie 2021, în timpul căruia o femeie și-a pierdut viața.
Colonelul Cristian Mihail Amarandei a preluat conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea la data de 4 februarie 2021, fiind împuternicit pe funcția de inspector șef pentru o perioadă de șase luni.
 
La momentul împuternicirii la comanda inspectoratului din Constanța, colonelul deținea funcția de inspector șef al ISU „Nicolae Iorga“ al județului Botoșani.
 
Miercuri, 21 iulie 2021, de la ora 15.00, colonelul Cristian Mihail Amarandei a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE, pe parcursul căreia a vorbit despre intervențiile deosebite pe care salvatorii ISU Dobrogea le-au avut de la momentul sosirii sale pe funcție.
 
Cele cinci luni petrecute la comanda ISU Dobrogea nu au fost lipsite de emoții puternice, evenimente neprevăzute, urgențe în care pompierii aflați în subordinea colonelului au fost chemați să răspundă pentru viețile a zeci, poate chiar sute de oameni, uneori pierzând în lupta cu moartea, dar fiind clari îngeri păzitori pentru fiecare viață salvată.
 
„Începutul meu la ISU Dobrogea a avut ca punct de plecare acel eveniment tragic (n.r:, incendiul de pe bulevardul Mamaia din 16 februarie 2021, în timpul căruia o femeie și-a pierdut viața). Din orice misiune de intervenție noi trebuie să învățăm. Sunt părți bune, părți mai puțin bune. Evenimentul de pe buevardul Mamaia a scos în evidenta carențe, inclusiv și nivelul de dotare al ISU. Între timp au apărut noi dotări, autospeciale. Nu poti face performanță dacă nu ai și tehnică adecvată. Doar pregatirea personalului nu este suficientă“, a explicat șeful inspectorul-șef al Inspoectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
 
În continuare, aceste a explicat că „intervenția din 16 februarie a avut și anumite evenimente care ar fi putut fi gestionate altfel. S-au făcut și greșeli. Daca stăm să ne gândim statistic, de la începutul perioade mele la ISU am avut 9.200 de intervenții, în jur de 160 de incendii. Au fost și câteva misiuni cum a fost cel cu autocisterna răsturnată de la intrare in localitatea Mihail Kogălniceanu, incendiile de la Petromidia și Celco, accidentul de pe autostradă. Intervențiile au fost cu rezultate foarte bune, s-au limitat efectele dezastrelor. Activitatea cotidiană a putut fi reluată intr-un timp scurt“.
 
 Întrega emisiune poate fi urmărită aici:
 


 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Salvatorii de la ISU Constanța, anchetați!:
Expertiză și noi audieri. Procurorii militari mai au nevoie de timp în cazul femeii care a căzut de la etajul șase

Ti-a placut articolul?

Comentarii