Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Revista mircistă Zări Alb Astre, o promisiune îndeplinită a nemuririi!

ro

13 Sep, 2022 14:54 2142 Marime text
  • Revista Zări Alb Astre, a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, coordonată de prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, din cadrul Catedrei de Limba și Literatura Română a Colegiului Național Mircea cel Bătrân, redactor-șef fiind Dima Nancu, elev în clasa a XII-a F a colegiului, a fost distinsă cu Premiul I la Concursul de Reviste „Eugen Botez“, ediția 2022.
  • Miercuri, 14 septembrie, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, aflăm de la prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, dar și de la redactorul-șef Dima Nancu ce muncă a fost depusă pentru atingerea acestei performanțe, ce înseamnă revista Zări Alb Astre pentru Colegiul Național Mircea cel Bătrân, dar și cum se poziționează revista în cadrul cultural din Constanța.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
Scrisul este, atunci când este de calitate, promisiunea nemuririi!
 
Chiar și după plecarea noastră din această lume, cuvântul scris rămâne mărturie, să povestească generațiilor următoare despre idei, aspirații și visuri împlinite ori neîmplinite.
 
Un exemplu viu în sensul îndeplinirii acestei promisiuni este chiar Zări Alb Astre, revista Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, distinsă cu Premiul I la Concursul de Reviste „Eugen Botez“, ediția 2022, distincția fiind anunțată cu numai o zi înaintea împlinirii a cinci ani de când regretatul profesor Mircea Țuglea, cel care, de-a lungul timpului, a coordonat cu sufletul și cu profesionalismul său revista, a dispărut prematur dintre noi.
 
Premiul a fost obținut de numărul aniversar al revistei, lansat în iunie 2022, la împlinirea a 75 de ani de când Zări Alb Astre întruchipează sufletul mircist al fiecărei generații.
 
Numărul distins cu Premiul I este coordonat de prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, din cadrul Catedrei de Limba și Literatura Română a Colegiului Național Mircea cel Bătrân, iar redactor-șef este Dima Nancu, elev în clasa a XII-a F a colegiului.
 
Miercuri, 14 septembrie, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, aflăm de la prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, dar și de la redactorul-șef Dima Nancu ce muncă a fost depusă pentru atingerea acestei performanțe, ce înseamnă revista Zări Alb Astre pentru Colegiul Național Mircea cel Bătrân, dar și cum se poziționează revista în cadrul cultural din Constanța.
 
De asemenea, vom vorbi în cadrul emisiunii și despre cei 75 de ani de existență marcați recent de revista culturală, despre provocările pe care Zările Alb Astre le-au trecut cu bine și despre mirciștii care și-au legat numele de revista Colegiului, de-a lungul timpului.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii