Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Politica e de genul feminin?

ro

09 Mar, 2023 14:16 2034 Marime text


Într-o țară cu multe personalități și personaje feminine legendare, politica la cel mai înalt nivel continuă să fie făcută de bărbați. Subreprezentarea femeilor în viaţa politică autohtonă este vizibilă la toate nivelurile (nr. Guvern, Parlament, Primării, Consilii locale și județene, conducerile formațiunilor politice, etc).

Declarativ se militează pentru cotele de gen pe listele electorale, chiar Autoritatea Electorală Permanentă a propus ca o parte din subvenţiile alocate anual de la buget partidelor politice să se acorde proporţional cu numărul femeilor alese la scrutinele parlamentare şi locale.

De cele mai multe ori însă, aruncarea doamnele și domnișoarele în bătăliile politice se face de pe poziții de semi-eligibilitate. Există și excepții, dar insuficiente pentru a nu ne întreba: de ce partidele politice tradiționale din România au nevoie în continuare de organizații de femei? Sau, există o reținere în a investi încredere politică egală într-o femeie vs. un bărbat? Ne putem întreba la fel de bine, dacă nu cumva electoratul român este cumva misogin? Sunt doamnele discriminate în politică? Au existat cazuri de bullying printre femeile care activează în politică și administrație? De ce politica are nevoie de mai multe femei?

La aceste întrebări, vom încerca să răspundem vineri de la 13.30 la ZIUA LIVE, împreună cu liderele organizațiilor de femei ale PNL Constanța, Adriana Arghirescu, președinte OFLM și consilier local municipal și Mihaela Andrei, consilier local și prim-vicepreședinte al OFLM și vicepreședinte la OFM.
 
Din motive obiective, președintele OFM al PNL, Adriana Câmpeanu nu mai poate participa la ZIUA LIVE.


ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii