Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. O simplă fotografie postată pe internet ne poate costa scump! Ce trebuie să știm

ro

24 May, 2022 14:18 2003 Marime text

 
  • Avocatul Toni Bobe, din cadrul Baroului Constanța, este invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 25 mai, de la ora 14.00.
  • Pe parcursul emisiunii, avocatul ne va vorbi despre implicațiile Regulamentului General de Protecție a Datelor în viața de zi cu zi.
  • Totodată, acesta va pune în discuție și prevederile ANSPDCP potrivit cărora numerele de înmatriculare ale autoturismelor reprezintă date cu caracter personal.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal arată că numerele de înmatriculare ale autoturismelor reprezintă date cu caracter personal, deoarece conduc la identificarea în mod indirect a proprietarilor.
 
În acest context, diseminarea în spațiul virtual a datelor persoanelor fizice în cauză și, implicit, punerea la dispoziția unui număr potențial foarte mare de persoane, fără niciun control asupra utilizării ulterioare a datelor în scopuri posibil incompatibile cu scopul inițial, poate reprezenta o ingerință gravă în drepturile la viaţă privată și protecția datelor cu caracter personal
 
Cu alte cuvinte, mare atenție dacă intenționați să postați pe platformele de socializare online imagini în care apar mașini - trebuie să vă asigurați că numerele de înmatriculare nu sunt vizibile, așa încât să nu existe vreo încălcare a drepturilor persoanelor privind datele cu caracter personal.
 
În ce măsură aceste prevederi ale ANSPDCP ne influențează viața personală și activitatea în mediul online, dar și ce pot face persoanele ale căror imagini cu autoturisme - cu numerele de înmatriculare vizibile - au fost publicate pe diferite grupuri de Facebook, de pildă, pentru repararea eventualului prejudiciu de imagine aflăm răspunsul miercuri, 25 mai, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE, de la avocatul Toni Bobe, din cadrul Baroului Constanța.
 
Totodată, avocatul ne va vorbi și despre „dreptul la uitare“ - prevăzut prin Regulamentul General de Protecție a Datelor, pentru a afla care sunt situațiile în care se poate recurge la acest drept.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii