Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“

ro

29 Sep, 2022 00:00 1759 Marime text
  • Prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, a fost invitata emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 28 septembrie 2022.
  • Pe parcursul emisiunii, profesorul a vorbit pe larg despre efectele pe care o astfel de presiune le are asupra copilului și, implicit, a viitorului adult.
  • Prof. consilier școlar Liliana Țepeluș a precizat că, pentru un părinte, nu este nevoie ca al său copil să ia Premiul I pentru ca părintele să aibă un copil excelent: „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“.
Orice început de an școlar presupune noi presiuni asupra copilului privind notele și calificativele obținute la învățătură, adesea aceste presiuni venind chiar din partea părintelui ce ar trebui să-l susțină și să-l iubească necondiționat.
 
Prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, a fost invitata emisiunii ZIUA LIVE   de miercuri, 28 septembrie 2022, iar pe parcursul emisiunii, profesorul a vorbit pe larg despre efectele pe care o astfel de presiune le are asupra copilului și, implicit, a viitorului adult.
 
„În viață avem nevoie de un echilibru. Competiția există oriunde în societate, însă trebuie să fim atenți în ce privește competiția la școală. Dacă ne gândim la competiția școlară, mă gândesc dacă e părintelui sau a copilului. Dacă părintele e în competiție cu altți părinți, atunci este competiția părintelui. Ca părinte, nu trebuie să-l las pe copil să nu vadă că este susținut și ajutat. Copilul are nevoie să fie într-un mediu securizant, în familie și școală. Indiferent ce ar însemna notă sau performantă, dacă ei ar avea medii securizante, copiii s-ar simți fericiți“, a explicat prof. consilier școlar Liliana Țepeluș.
 
Totodată, coordonatorul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică a explicat că notele luate de un copil nu sunt, în fapt, copilul respectiv.
 
„Nu este un lucru rău ca copilul să aibă note de 10, nu este un capăt de lume nici dacă la un test a luat nota 7! Se poate întâmpla. Atenție la reacția părinților! Dacă eu, ca părinte, îi spun că nu a avut o zi bună sau că nu s-a simțit bine, spunându-i că va reuși cu siguranță să ia data viitoare un 10 lângă acel 7, copilul nu va prelua acest 7 ca pe un eșec“, a explicat prof. consilier școlar Liliana Țepeluș.
 
De asemenea, aceasta a precizat că, pentru un părinte, nu este nevoie ca al său copil să ia Premiul I pentru ca părintele să aibă un copil excelent: „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“.
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:

 
Citește și
ZIUA LIVE Cât este de importantă susținerea părintelui pentru copilul său în privința reușitelor școlare (VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii