Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Mituri despre alcool! Interviu cu șeful Serviciului de Medicină Legală Constanța

ro

21 Sep, 2021 13:54 3152 Marime text
  • Invitatul ZIUA Live de miercuri, 22 septembrie 2021, ora 12.00, este dr. Marius Popa, șeful Serviciului de Medicină Legală Constanța.
  • Șeful SML Constanța ne va vorbi și despre cât de greu se elimină alcoolul din organism și ce poate însemna, în cazul unui eveniment rutier, chiar și o simplă gură de alcool consumată

Situațiile din viața de zi cu zi ne aduc, uneori, față în față cu serviciul de medicină legală.

În această situație, este bine de știut că medicina legală este o specialitate medicală care aplică principiile și metodologia științelor medicale la domeniul juridic, fiind o specialitate interdisciplinară, situată la granița între științele biologice și cele social-juridice.

În interesul justiției, medicina legală urmărește să obiectiveze și să evalueze, la solicitarea organelor de justiție sau a părților implicate, aspectele medicale conținute în spețele juridice cu privire la omul în viață sau cel decedat, oferind un suport probatoriu științific expertal, denumit probațiune biologică.

Despre activitatea Serviciului de Medicină Legală din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa ne va spune mai multe chiar medicul Marius Popa, șeful Serviciului de Medicină Legală Constanța, miercuri, 22 septembrie 2021, de la ora 12.00, în cadrul emisiunii ZIUA Live.

De asemenea, șeful SML Constanța ne va vorbi și despre cât de greu se elimină alcoolul din organism și ce poate însemna, în cazul unui eveniment rutier, chiar și o simplă gură de alcool consumată.



ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii