Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Medicul Sorina Chelaru, detalii despre factorii de risc în dezvoltarea diabetului zaharat

ro

11 Aug, 2021 14:20 3513 Marime text
  • Ce este diabetul zaharat și ce îl cauzează, dar și care sunt factorii de risc în dezvoltarea acestei boli aflăm la ZIUA LIVE de la dr. Sorina Chelaru.
 
De asemenea, medicul vorbește și despre cât de mult influențează fondul genetic apariția acestei boli.

Diabetul zaharat, o boală ce nu își „dezvăluie“ simptomele decât pe parcurs, poate fi relativ greu de diagnosticat de la bun început.
În timpul pandemiei de Covid-19, diabetul zaharat s-a aflat adesea printre comorbiditățile prezentate de unii dintre pacienții infectați cu noul coronavirus care au decedat.
  
Diabetul zaharat, o boală ce acționează adesea „din umbră“ în formele sale incipiente și care face în așa fel încât să fie descoperită mult mai târziu, poate afecta iremediabil stilul de viață al oricărei persoane.


Medicul vorbește despre persoanele predispuse la diabet zaharat tip 2.
 

Există niște categorii de risc. Diabetul zaharat nu ține cont de nație, religie, categorie socială. Ne gândim care este numitorul comun. Persoane din familie diagnosticate cu diabet, o perioadă lungă cu exces în greutate, creșterea grăsimilor în sânge, anumite tipuri de cancer, sunt factori care influențează apariția diabetului, informează medicul.


Alimentația nesănătoasă este de asemenea un factor decisiv în apariția diabetului, subliniază medicul.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii