Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Medalii la olimpiade internaționale și distincții prezidențiale pentru Colegiul Național Mircea cel Bătrân! (video)

ro

07 Dec, 2021 14:59 1744 Marime text
  • Miercuri, 8 decembrie 2021, de la ora 14.00, prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân, alături de prof. Adrian Nicolescu, din cadrul Catedrei de Fizică - Științe ale Naturii a colegiului, dar și de mircistul Victor-Ioan Dumbravă sunt invitații emisiunii ZIUA LIVE.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Ani la rând, elevii constănțeni au dus numele bătrânului oraș de la malul mării pe buzele elitelor intelectuale internaționale.

Recent, mircistul Victor-Ioan Dumbravă, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, din Constanța, coordonat de profesorul Adrian-Eracle Nicolescu, a obținut medalia de bronz la ultima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică (IOAA) 2021.

Câteva zile mai târziu, președintele Klaus Iohannis conferea Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului“ Colegiului Național Mircea cel Bătrân, în semn de apreciere pentru activitatea de studiere, promovare şi păstrare vie a evenimentelor şi participanţilor la Războiul pentru Întregirea Neamului, contribuind la apărarea şi perpetuarea memoriei sacrificiului uman dintre 1916-1919.

Acestea sunt doar două dintre ultimele exemple ale înaltei calități a pregătirii de care se bucură elevii în cadrul unității de învățământ, dar și a dedicării dascălilor de aici, constituind astfel repere care fixează solid Constanța pe harta intelectualității internaționale.

Miercuri, 8 decembrie 2021, de la ora 14.00, prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân, alături de prof. Adrian Nicolescu, din cadrul Catedrei de Fizică - Științe ale Naturii a colegiului, dar și de mircistul Victor-Ioan Dumbravă sunt invitații emisiunii ZIUA LIVE.

Pe parcursul emisiunii, vom discuta despre ce înseamnă astfel de exemple de apreciere și recunoaștere pe plan intern și internațional a muncii și a studiului, dar și despre eforturile și sacrificiile care, adesea, vin la pachet cu astfel de performanțe.



ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii