Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Louisa Lupu Petcu, rezident al Zonei Peninsulare, despre dificultățile de care se lovesc peninsularii

ro

15 Dec, 2021 14:26 1960 Marime text

   
 
La data de 15 decembrie 2021 se împlinește o lună de la implementarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Constanței.



 
Contestat deja de două la instanța de judecată, Regulamentul de acces în Peninsula Constanța a născut nemulțumiri nu numai în rândul agenților economici sau al persoanelor juridice care își desfășoară activitatea în zonă, dar și în rândul cetățenilor care locuiesc acolo sau care au rude bătrâne ori bolnave în zonă.



 
Luni, 13 decembrie 2021, la Tribunalul Constanța s-a judecat procesul privind a doua cerere de suspendare a aplicării regulamentului, instanța anunțând că va lua o decizie în cursul zilei de 15 decembrie 2021.




 
La judecarea cererii de suspendare, odată cu ascultarea reprezentanților persoanelor care locuiesc în Zona Peninsulară, au ieșit la iveală situații aproape greu de conceput, de care se lovesc locuitorii din zonă de la implementarea regulamentului și instalarea barierelor de acces.



În întreg acest context, la o lună de la restricționarea accesului în Peninsula Constanța, miercuri, 15 decembrie,  invitată a emisiunii ZIUA LIVE este Louisa Lupu Petcu, rezident al Zonei Peninsulare.



 
Louisa Lupu Petcu nevorbște despre impactul pe care îl are noul regulament asupra persoanelor care locuiesc în Zona Peninsulară, despre dificultățile de care se lovesc peninsularii, dar și despre îmbunătățirile care s-ar putea aduce regulamentului, așa încât să fie protejată zona istorică a orașului, dar și cetățenii care locuiesc acolo.
 
 


Magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, președintele secției, au pronunțat astăzi, 15 decembrie 2021, o primă hotărâre în dosarul 8549/118/2021, în care s-a solicitat, pentru a doua oară, suspendarea Regulamentului de acces în Peninsula Constanța.
 
 
 
Magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, președintele secției, au pronunțat astăzi, 15 decembrie 2021, o primă hotărâre în dosarul 8549/118/2021, în care s-a solicitat, pentru a doua oară, suspendarea Regulamentului de acces în Peninsula Constanța.



Viața în zona Peninsulară 

 

Pentru oamenii obișnuiți a fost un vis urât. Am vazut personae vârstnice cărundu-și butelia.
 
În zona Peninsulară, grădinița nu a fost renovată. Pentru părinții cu copii, o perioadă îngrozitoare, pentru vârstnici o perioadă de umilință extremă! Nu și-au putut vedea copiii. 

N-am avut voie să ne cumpăram pâine, pentru că pâinea venea de la bariere. Vorbim de lux când vorbim de take away. În această perioadă, nu au avut acces firmele de pază., a spus cu tristețe Louisa Lupu Petcu. 

De ce au existat probleme cu serviciile de curierat
 

 

Nimeni nu a luat în serios acest regulament. Firma de curierat poate avea un transport sau două în zona Peninsulară. Interesul lor nu a fost unul foarte urgent. Problema nu sunt doar ei!
 
În cazul avariilor de sâmbătă și duminică, dacă sun la o societate de gaze să vină să-mi repare problema…nu se poate, pentru că trebuie să-și lase mașina dincolo de barieră.
 
Nu vreau cu mașina până în casă, ci vreau să am dreptul să mă folsoesc de bunurile mele.

 Nimic nu funcționeză cum trebuie!
 

Am făcut o solicitare către administrația publică, unde am soliictate numaărul cu persoane cu dizabilități din zona Peninsulară. Mi s-a zis că sunt 800 cu însoțitor și 1300 care primesc indemnizație.
 
Nimic nu funcționeză cum trebuie! Vrem cu toții un regulament! Vrem parcări!, a mai adăugat Louisa Lupu Petcu  la ZIUA LIVE. 


Se trimite Poliția Locală zilnic

 Din momentul când am început să protestăm, se trimite Poliția Locală zilnic, și se ridică zeci de mașini.    
 
 
 Este un fel de pușcărie! Trebuie să fim pedepsiți de autoritatea locală, că ne-am permis să locuim în acea zonă, adaugă Louisa Lupu Petcu. 

 Despre permisul pentru un singur autoturism de familie
 

Zona Peninsulară nu a avut niciodată transport în comun, în ultimii 40 de ani.  Să ajungi să fii o familie tânără, activă , cu doi copii, nu este un moft să ai două mașini. În regulamentul tocmai suspendat, nu există niște criterii clare, pentru care se eliberează permisul pentru un singur autoturism de familie, spune Louisa Lupu Petcu. 

Noile amendamate îngrădesc și mai tare accesul în zonă
 

Noile amendamate îngrădesc și mai tare accesul în zonă, și aici mă refer la permisul pentru o singură unitate locativă.
 
 
Autoritatea publică locală a refuzat să pună la dispoziție anexele cu motivele pentru care au fost avize negative. Nu ni s-au pus la dispoziție.

 
Nu se poate discuta cu administrația locală

Avem elev orb la Liceul Eminescu, iar părinții nu sunt lăsați să treacă de barieră ca să își ducă copilul la școală.
 
Toate aceste lucruri nu fac decât să înrăiască oamenii. Nu se poate discuta cu administrația locală. Dorim un regulament demn, care să nu ne încalce drepturile!


Dacă ar fi o situuție de urgență în zona Peninsulara cu barierele puse
 

Eu am făcut o petiție pentru cei de la ISU care au descoperit in urma sesizării, pe care le au comunicat autoritatii publice locale, și nu mi s-a răspuns care sunt acele probleme Nu ni s-a adus la cunoștință un plan de evacuare în caz de dezastru.

Nu vrea nimeni nimic gratuit! 

Vrem să reabilităm clădiri, vrem parcări.  Nu vrea nimeni nimic gratuit, să facem lucruri cu cap și să nu acuzăm locuitorii că strică niste pavele pe care au circulat tancuri. Noi iubim această zonă, locuim aici de ani de zile. 

Acest „dacă nu vă convine plecați“, a pus gaz pe foc stării de tristețe a locuitorilor. Am fost tot timpul dispuși la cooperare. Mesajele noastre nu au fost luate în seamă de autoritățile locale. Vrem ca acest regulament să se facă în conformitate cu nevoile pe care noi le avem. Vrem să ne putem duce viața în condiții normale, ca orice al locuitor al municipiului Constanța. Vrem să avem dreptul să ne îngrijim bunicii și să ducem copiii la școală, a concluzionat Louisa Lupu Petcu . 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii