Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:06 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. ÎPS Teodosie vorbește despre demersul de reînființare a Mitropoliei Tomisului

ro

10 Mar, 2021 12:36 5320 Marime text


Interviu LIVE joi, 11 martie, de la ora 14.00, cu Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie
- despre înfiinţarea Mitropoliei Tomisului -


Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, vrea înfiinţarea Mitropoliei Tomisului şi a depus în acest sens o solicitare la Sfântul Sinod, precizând că demersurile ar putea dura două sau trei luni.

ÎPS Teodosie și-a dorit reînfiinţarea Mitropoliei la scurt timp după ce a devenit Arhiepiscop al Tomisului, adică din 2002, dar acest lucru nu s-a materializat atunci.


Care sunt argumentele aduse astăzi pentru a convinge Sinodul să-și dea acordul pentru reînființarea Mitropoliei Tomisului  aflăm la ZIUA Live, joi, 11 martie de la ora 14.00 la ZIUA LIVE.

În acest sens, vă supunem atenției și volumul „Mitropolia Tomisului, tradiție și actualitate”, apărut în 2004, sub semnătura regretatului profesor Adrian Rădulescu și a ÎPS Teodosie Petrescu, care reprezintă un studiu atent documentat al parcursului istoric și creștin al Dobrogei, prin care se evidențiază vechimea centrului mitropolitan din străvechiul Tomis.

Menționăm că această carte a fost pusă la dispoziție de familia istoricului Adrian V. Rădulescu și poate fi lecturată în Biblioteca Virtuală a cotidianului ZIUA de Constanța.

Citește și:
#DobrogeaDigitală „Mitropolia Tomisului, tradiţie şi actualitate”, de ÎPS Teodosie și Adrian Rădulescu, un nou titlu în Biblioteca Digitală ZIUA de Constanţa
Și tot la ZIUA LIVE aflăm cum se va desfășura slujba de Înviere din acest an.

Vă reamintim, Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19, a precizat în cursul zilei de azi că organizarea slujbei de Înviere din acest an va fi influențată de dinamica epidemiologică.
În același timp, ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, susține că autoritățile nu vor închide bisericile din Constanța din cauza epidemiei de COVID-19.

Arhiepiscopul Tomisului a făcut declarațiile după ce în spațiul public au apărut discuții despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricție din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

„Biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a anunțat ÎPS Teodosie.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră. 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DODO 11 Mar, 2021 14:25 in afara de orgolii ce avantaje concrete avem ?