Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:09 12 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Inspectorul general școlar spune NU învățământului la container în școlile aglomerate din Constanța (VIDEO)

ro

05 Aug, 2022 00:00 877 Marime text
  • Containerele iau locul claselor tradiționale
  • Acesta pare să fie soluţia găsită de Consiliile de Administrație ale unor școli din municipiul Constanța, după ce numărul elevilor a crescut în fiecare an
  • Invitat la ZIUA LIVE, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai a precizat că nu este de acord cu această formă de organizare a orelor de curs
  • Clădirile și tot ceea ce înseamnă bază materială a școlilor aparțin de administrația locală, de Primărie care trebuie să pună la dispoziție și alte soluții

Containerele iau locul claselor tradiționale. Acesta pare să fie soluţia găsită de Consiliile de Administrație ale unor școli din municipiul Constanța, după ce numărul elevilor a crescut în fiecare an.

Prin alte județe din țară moda containerelor este deja perimată. În orașe mari, dar și în capitală Primăriile au împărțit construcții modulare către unități de învățământ, pentru ca elevii să nu mai meargă la școală și după-amiaza.

Părinții sunt uluiți și se revoltă. La fel și unii profesori care nu vor să predea în containere. Însă unii manageri de școli vor să dea impresia că sunt stăpâni și cui nu-i convine e liber să se transfere la o altă școală.

Pentru ei nu contează decât numărul copiilor și nu faptul că vor învața în spații fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru că aceste containere nu pot primi astfel de autorizații.

La Constanța, școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica‟ din zona Flămânda a municipiului Constanța a decis ca din toamnă să mute elevii în containere, după ce  i s-a retras dreptul de administrare a unui imobilul de pe Bulevardul Tomis.

În curtea școlii vor fi montate două containere de tip modular, ce vor servi drept săli de clasă, pentru care deja s-au eliberat certificat de urbanism.
Și conducerea Școlii 24 „Ion Jalea” din Constanța va monta un container modular pentru suplimentarea claselor iar Primăria Constanța a eliberat în data de 2 august 2022 un certificat de urbanism pentru această școală prin care se dorește extinderea Corp C1 cu o anexă modulară parter, pentru suplimentarea numărului sălilor de clasă.

Directorul instituției de învățământ, Corina Loredana Teodorov, a declarat pentru ZIUA de Constanța că această anexă modulară „este necesară pentru a acoperi deficitul de 2 clase. Practic, vor fi aproximativ 7 containere.

Invitat la ZIUA LIVE, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai a precizat că nu este de acord cu această formă de organizare a orelor de curs.
 
„La acest moment, fiecare unitate de învățământ din municipiu unde sunt probleme legate de numărul insuficient de spații și de numărul mai de elevi, trebuie să trimită la Inspectoratul Școlar o situație pe care ulterior o vom centraliza. Mă refer în special la cea de-a doua etapă de înscriere pentru clasa pregătitoare/învățământul primar. Atunci vom avea o imagine reală a nevoilor acestor unități de învățământ și vom actualiza planul de școlarizare pentru clase. Personal, nu sunt de acord cu susținerea orelor în containere și cred că niciun părinte nu-și dorește acest lucru. Însă clădirile și tot ceea ce înseamnă bază materială aparțin de administrația locală, de Primărie.

Nu văd cum aceste containere să primească avizele necesare.

Cred că sunt multe alte soluții la îndemână, cum ar fi relocarea unor clase în spațiile unor școli cu mai puțini elevi.

Pe de altă parte toți părinții trebuie să înțeleagă că nu avem cum să suprapopulăm o școală pentru că nu e normal să îi determinăm pe copii să învețe 9 ani într-un container”, a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Și tot la ZIUA LIVE am discutat despre reformele și controversele noilor Legi ale Educației Naționale, vezi secțiunea „VIDEO”.

 
Citește și:

ZIUA LIVE Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța, despre reformele și controversele noilor Legi ale Educației Naționale (VIDEO)

Conducerea Școlii 24 „Ion Jalea” din Constanța va monta un container modular pentru suplimentarea claselor


Interviul video poate fi urmărit aici:

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii