Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:45 24 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Informații despre diabetul zaharat. Care sunt alimentele strict interzise

ro

11 Aug, 2021 14:34 1072 Marime text
  • Alimentația nesănătoasă, un factor decisiv în apariția diabetului.
Ce este diabetul zaharat și ce îl cauzează aflăm la ZIUA LIVE de la dr. Sorina Chelaru.
 
De la regim și alimente strict interzise până la alimente permise în cantități mici, atent supravegheate, diabetul zaharat s-a făcut „auzit“ mai ales în anul pandemiei Covid-19, adesea fiind prezent ca o comorbiditate la unii dintre pacienții infectați cu noul coronavirus și care au decedat ulterior.

Alimentația nesănătoasă este un factor decisiv în apariția diabetului, subliniază medicul.

O perioadă lungă cu exces în greutate poate duce la apariția diabetului zaharat. Lipsa mișcării își spune cuvântul. Pe vremuri mergeam pe jos, acum ne deplasăm mult cu mașina.

Citirea etichetelor este foarte importantă.  Alimentele care au foarte mulți carbohidrați au impact asupra glicemiei.  Există un mit că bem suc de fructe natural. În momentul în care stoarcem fructul, depășim cantitatea indicată. 

Este foarte bine să mâncăm din surse sigure, dar este importantă și cantitatea. Nevoia organismului este direct dată și de gradul de activitate fizică. Un exces de calorii duce la exces de greutate.

Suntem ceea ce mâncăm și cât ne mișcăm, subliniază medicul.

 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii