Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. După criza sanitară, cea a carburanţilor și seceta severă, urmează probleme cu facturile la termoficare și la gaze. Analizăm riscurile pentru județul Constanța

ro

12 Sep, 2022 14:15 1840 Marime text


 

În Europa, şi evident și la noi, se vorbeşte despre o criză a termoficării, gazelor și energiei din toamnă.

Aflăm la ZIUA LIVE de la prefectul județului Constanța, Silviu - Iulian Coșa dacă s-a realizat o analiză a riscurilor cu primarii UAT-urilor din județul Constanța.

Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie ne asigură că Guvernul a luat toate măsurile pentru a avea stocurile necesare pentru încălzire. Prețurile rămîn însă principala problemă pentru românul de rând.

Din cauza scumpirilor de pe piețele de energie, noi, cetățenii, n-am avea nicio șansă să ne putem achita din propriul buzunar consumul de gaze naturale.

Așa că suntem dependenți de sprijinul pe care ni-l dă Guvernul care presupune acordarea unor compensări pentru populație și pentru parte dintre ceilalți consumatori.

Măsurile de sprijin a populației introduse de Guvern n-au ținut pe loc prețul la gaze naturale. Acestea s-au scumpit, în continuare.

Există pericolul ca statul să nu mai poată suporta diferența de plată pentru a menține prețul plafonat, la populație? Aflăm detalii la ZIUA LIVE, în contextul în care Ministerul Energiei, Virgil Popescu, a declarat pe 24 august, că inițial, ANRE a estimat că schema de sprijin a populației pentru plata facturilor va costa statul 16 miliarde de lei, adică de aproape 5 ori bugetul Ministerului Energiei pentru anul în curs!

Și tot la ZIUA LIVE aflăm și în ce măsură prefectul ţine de obiectivele iniţiale, digitalizarea şi transparentizarea instituţiilor, ce relaţie are cu autorităţile locale în condiţiile în care toate cele trei partide PNL, PSD şi USR sunt şi la guvernare la nivel național şi adversare în plan local.
 

ZIUA LIVE poate fi urmărită marți, 13 septembrie de la ora 14.00 pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii