Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Drama refugiaților din Ucraina, prin ochii polițiștilor de frontieră din România

ro

15 Mar, 2022 12:39 1937 Marime text
  • Un rol deosebit de important în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina în România îl joacă inclusiv polițiștii de frontieră din țară.
  • Aceștia au înțeles ce înseamnă drama pe care o trăiesc persoanele ce fug din calea bombardamentelor și astfel, cu empatie și prezență de spirit, fac tot ce pot pentru a le ușura situația acestor oameni.
  • Miercuri, 16 martie, de la ora 14.00, invitat al emisiunii ZIUA LIVE este inspector principal Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, din cadrul Poliției de Frontieră Române.
  • Pe parcursul emisiunii, acesta ne va vorbi despre rolul ce le revine polițișltilor de frontieră în gestionarea situației refugiaților, dar și despre ce înseamnă, din punct de vedere uman, să asiști la o astfel de dramă.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
În mediul online, a devenit virală o postare a unui jurnalist străin cu privire la situația refugiaților din Ucraina.
 
Acesta rezuma în cuvinte puține, dar de impact, antiteza între situația dificilă în care se aflau persoanele care fugeau din calea războiului de partea ucraineană a graniței cu România și atmosfera mai mult decât primitoare ce îi aștepta de partea românească a graniței, odată ce treceau frontiera.
 
Comparația era una favorabilă pentru români, jurnalistul străin ajungând la concluzia că România a înțeles în adevăratul sens ce înseamnă solidaritatea umană.
 
Un rol deosebit de important în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina în România îl joacă inclusiv polițiștii de frontieră din țară, care au înțeles ce înseamnă drama pe care o trăiesc persoanele ce fug din calea bombardamentelor și care, cu empatie și prezență de spirit, fac tot ce pot pentru a le ușura situația acestor oameni.
 
Miercuri, 16 martie, de la ora 14.00, invitat al emisiunii ZIUA LIVE este inspector principal Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, din cadrul Poliției de Frontieră Române.
 
Pe parcursul emisiunii, acesta ne va vorbi despre rolul ce le revine polițișltilor de frontieră în gestionarea situației refugiaților, dar și despre ce înseamnă, din punct de vedere uman, să asiști la o astfel de dramă.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii