Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Detalii despre faleza Cazinoului și exploatarea noilor suprafețe de plajă în sezonul estival 2022

ro

07 Dec, 2021 14:21 1682 Marime text


 
  • Șeful Direcției Apelor Române Dobrogea Litoral vorbește la ZIUA LIVE despre stadiul lucrărilor de reducere a eroziunii costiere de pe litoralul românesc, despre lucrările întreținere care se fac în această perioadă dar și ce soluții se caută pentru exploatarea noilor suprafețe de plajă în sezonul estival 2022.
  • Paul Cononov, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea este invitatul ediției ZIUA LIVE de marți, 7 decembrie.


Paul Cononov a deținut în perioada 2005 - 2008 funcția de guvernator al Administraţiei Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.



De la ora 14.00, șeful Apelor Române vorbește despre stadiul lucrărilor de reducere a eroziunii costiere de pe litoralul românesc, despre lucrările întreținere care se fac în această perioadă dar și ce soluții se caută pentru exploatarea noilor suprafețe de plajă în sezonul estival 2022.


 

 Aproape zilnic am fost pe plajă. Am stat de vorbă cu turiștii, cu cetățenii și erau mulțumiți.

Suntem în grafic cu plajele. Plaja este curată.
 
O parte din gardul montat în Mamaia a fost furată.


 
A apărut o seria întreagă de transformări. S-a modificat calitatea nisipului.

Lucrurile se întâmplă așa cum exaperții au prevăzut. Totul este în continuă mișcare. În ani, lucrurile se vor așeza, a precizat Cononov.
 




Tot la ZIUA LIVE se discută și despre soarta pasarelei din Mamaia, după finalizarea procesului de conservare dar și despre procesele cu primăriile care au intabulat suprafețe de plaje fără cu încălcarea legislației în vigoare.


Cononov a vorbit și despre consolidarea falezei Cazinoului
 

Nu am ajuns la acest nivel. Avem și noi nevoie de o susținere. Noi ne facem datoria, prezentăm ce ni se cere, a adăugat el. 

 

Relația cu primarii trebuie să fie foarte bună. Primarii sunt aleși pe competențe. Pentru primari, ușa mea a fost întotdeauna deschisă. Trebuie să colaborăm cu ei și să îi ajutăm, a explicat Cononov.

  

O să facem ce trebuie și la Constanța, vă garantez, mai spune el.

 
Cononov a vorbit și  despre cazurile de poluare  a apelor și a menționat că se efecctuează controale și se aplică sancțiuni.
 

Suntem foarte atenți în ceea ce privește calitatea apei, a spus el.


Paul Cononov a spus că este nevoie de modificarea legislației privind Delta Dunării.

 

A crescut capacitatea de transport în zonă. Zona deltei este într-o depopulare continuă.

Ar trebui înființată o poliție s mediului, a adăugat el.



Paul Cononov, fost director la Sistemul de Gospodărire a Apelor de la Tulcea, a preluat conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral în luna iunie a.c.


ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră
 








 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii