Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Despre primii pași în colectivitate, adaptarea la școală, bullying și stresul notelor și al examenelor

ro

22 Feb, 2022 12:36 2416 Marime text
  • Prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, este invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 23 februarie, de la ora 14.00.
  • Prof. Țepeluș ne va explica și ce pot face părinții pentru a nu cădea în capcana falsei competiții, ce se poate instala uneori fără să ne dăm seama, între notele propriilor copii și cele ale colegilor ori ale prietenilor lor.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
 
Încă de la primii pași pe care un copil îi face în această lume, părinții sunt preocupați constant de drumul său în viață, nevoie de a-l proteja pe cel mic dictându-le toate acțiunile.
 
Și totuși, vine un moment în care părinții, la fel precum copiii, trebuie să înceapă să accepte desprinderea parțială a celor mici de universul securizat pe care îl presupune familia.
 
Primii pași în colectivitate, fie că vorbim de grădiniță ori creșă, adaptarea la școală, eventualele cazuri de bullying, stresul notelor și al examenelor sunt tot atâtea situații care îi afectează pe părinți, dar și pe copii, deopotrivă.
 
Ce pot face părinți pentru a-și sprijini copiii în aceste etape, dar și cum își pot gestiona propriile emoții și sentimente, pentru a nu proiecta asupra celor mici frici ce nu le aparțin aflăm miercuri, 23 februarie 2022, de la ora 14.00, de la prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța.
 
De asemenea, prof. Țepeluș ne va explica și ce pot face părinții pentru a nu cădea în capcana falsei competiții, ce se poate instala uneori fără să ne dăm seama, între notele propriilor copii și cele ale colegilor ori ale prietenilor lor.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii