Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Despre o posibilă reorganizare administrativă a țării și proiectele derulate în comuna Adamclisi

ro

04 May, 2023 14:38 1802 Marime text

Ion Dumitru, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Adamclisi vine la ZIUA LIVE.

Discutăm despre proiectele derulate în localitate, despre inagurarea noului sediu al Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din comună și aflăm când vor începe lucrările de reabilitare termică a clădirilor Primăriei și dispensarului și Liceului Tehnologic „Jean Dinu” din localitate, fondurile fiind asigurate prin PNRR.

Și tot la ZIUA LIVE discutăm despre proiectul de reoganizare administrativă a țării, care stabilește 12 județe, praguri de 10.000 de locuitori pentru orașe și 5.000 pentru comune.

Deputatul Tudor Benga a anunțat că a depus în Parlament, miercuri acest proiect de lege.

De asemenea și Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), cea mai puternică organizaţie de promovare a mediului de afaceri şi principalul mediator dintre decidentul politic şi antreprenorii români, a cerut în luna aprilie o reformă administrativă, în contextul lipsei banilor de la bugetul de stat.

La acel moment, CCIR a reiterat nevoia urgentă de reorganizare administrativă a României, prin reducerea numărului de judeţe de la 42 la 15, redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5000 de locuitori, precum şi redefinirea noţiunii de oraş ca localitate cu cel puţin 10.000 de locuitori.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.

 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii