Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. De ce este nevoie de cadastrarea județului și ce impact va avea acest proiect, atât în mediul rural cât și urban?

ro

16 Jun, 2021 12:54 3017 Marime text

 
  • În ultimii ani, UAT-urile au început cadastrarea în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), dar sunt zone unde există încă intârzieri
  • Aceeași situație se înregistrează și la nivelul locuințelor înregistrate în evidențele ANCPI
  • Doar jumătate din terenurile agricole au carte funciară, restul fiind în lucru
  • Aflăm care este situația la zi la nivelul județului Constanța, joi, 17 iunie de la ora 14.00 la ZIUA LIVE de la Dorin Grecu SASU, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa

România a început târziu înregistrarea sistematică a proprietăților. Tocmai de aceea, țara noastră a avut acces limitat la fondurile UE și, din păcate la investiții.
În ultimii ani, UAT-urile au început cadastrarea în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), dar sunt zone unde există încă intârzieri.
De asemenea, aceeași situație se înregistrează și la nivelul locuințelor înregistrate în evidențele ANCPI.
Doar jumătate din terenurile agricole  au carte funciară, restul fiind în lucru, cu toate că în cadrul PNCCF, înregistrarea terenurilor agricole este prioritară.
Aflăm care este situația la zi la nivelul județului Constanța, joi, 17 iunie de la ora 14.00 la ZIUA LIVE de la Dorin Grecu SASU, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa.
Se poate obține extras de carte funciară online și de ce este nevoie de cadastrarea suprafeței țării și ce impact va avea acest program, atât în mediul rural cât și urban, aflăm tot la ZIUA LIVE.


ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii