Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:41 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Cum să trăim sănătos. Ficatul nostru este capabil de a se regenera. Informații despre hepatite

ro

18 Oct, 2021 14:14 952 Marime text
  • Dr. Cosmin Popa, medic primar gastroenterologie în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria – Policlinica Gastromond  a venit la emisiunea ZIUA LIVE, pentru a ne spune tot ce trebuie să știm despre hepatite și cum să ne ferim de acestea.
În societatea post-modernă în care trăim, în care totul pare să se întâmple „pe repede înainte“, în care avem fast-food-uri, fast-dating, și, până la urmă, ajungem să avem un fel de „fast-living“, o mare grijă trebuie să o arătăm organismului nostru, supus unui nivel de stres fără precedent, în viteza vieții de zi cu zi.
 
„Asediat“ din toate părțile, ficatul nostru, singurul organ capabil de a se a regenera, poate fi afectat ireversibil, dacă nu avem grijă de el.
 
Printre cele mai des  întâlnite afecțiuni ale ficatului se numără hepatitele de orice fel. 

Ce sunt hepatitele, cum se contractează, cum și dacă se transmit – toate acestea sunt întrebări la care vom afla răspuns de la medicul Cosmin Popa.

Din 2016, CAS pune la dispoziția pacienților cu hepatita C un tratament ușor, fără efecte adverse, cu o pastilă pe zi. Aceste tratamente se aprobă printr-un contract la nivel național, precizează doctorul.

Consumul de alcool este un factor de risc, mai spune medicul.
 

Sfaturile medicului pentru o viață sănătoasă
 

Din păcate există un abuz de alimente supraprocesate.
Există abuz și de pastile. Trebuie să iei doze mari ca să afectezi ficatul.
Mâncarea sănătoasă, sportul, mersul pe jos zilnic, atât cât se poate, sunt elemente cheie, spune medicul.ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii