Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:24 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Cum ne-ar putea afecta emoţional un lockdown! Interviu cu Liviu Chesnoiu, profiler – psiholog criminalist

ro

28 Sep, 2021 14:03 955 Marime textInterviu LIVE miercuri, 29 septembrie, ora 14.00, cu cms. șef (r) Liviu Chesnoiu, profiler - psiholog criminalist, expert poligraf, fost șef al Laboratorului de Detecție al Comportamentului Disimulat Constanța, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
  • Nenumărate cazuri cu un impact emoțional deosebit, atât prin prisma circumstanțelor în care s-au produs, cât și din punct de vedere al persoanelor implicate, au zguduit Constanța și întreg județul în ultimele luni.
  • Ar putea avea acestea legătură cu presiunea psihică resimțită de fiecare individ în anul Covid?
  • Lockdown-ul trecut, dar și cel pe care oamenii par să-l aștepte în contextul creșterii incidenței , ar putea influența emoțiile indivizilor și să slăbească stăpânirea de sine?
  • Acestea sunt întrebări la care ne va răspunde miercuri, 29 septembrie, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE, comisarul-șef în rezervă Liviu Chesnoiu, profiler – psiholog criminalist, expert poligraf, fost șef al Laboratorului de Detecție al Comportamentului Disimulat Constanța, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
 
O monstruoasă crimă la Cernavodă, în aprilie 2021, când o profesoară a fost găsită parțial dezbracată, cu un căluș în gură și cu mâinile legate la spate, în propriul apartament.
 
O mamă și fiul său, găsiți morți în apartamentul lor din strada Badea Cârțan, din Constanța, în iunie 2021. Mama era inspector școlar de fizică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
 
La doar câteva zile distanță, tot la Cernavodă, o fetiță de un an și zece luni, a fost găsită de autorități fără suflare în casa în care locuia alături de mama ei. Tânăra mamă a încercat să fugă la momentul sosirii polițiștilor.
 
Nu mai departe de acum două săptămâni, în Constanța, un bărbat și-a ucis viitoarea cumnată cu 42 de lovituri de cuțit, pe motiv că aceasta și-ar fi sfătuit sora, într-un anumit context, să-l părăsească.
 
Toate acestea sunt doar câteva dintre cazurile care au zguduit județul Constanța, în doar câteva luni. Acestora li se alătură și altele, cu un impact emoțional la fel de mare, atât prin prisma circumstanțelor în care s-au produs, cât și din punct de vedere al persoanelor implicate.
 
Există vreo legătură între violența crescând a cazurilor din ultima perioadă și urmările epidemiei de Coronavirus?
 

Lockdown-ul de anul trecut și carantinările succesive, limitarea libertății de mișcare și presiunea continuă existentă asupra psihicului fiecăruia, în context bolii în sine, dar și al măsurilor anti-Covid ar pute avea vreo influență asupra comportamentului uman, al stăpânirii de sine?
 
Acestea sunt întrebări la care ne va răspunde miercuri, 29 septembrie, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE, comisarul-șef în rezervă Liviu Chesnoiu, profiler – psiholog criminalist, expert poligraf, fost șef al Laboratorului de Detecție al Comportamentului Disimulat Constanța, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
 
Totodată, profiler-ul ne va explica și impactul pe care l-ar putea avea asupra emoțiilor oamenilor un nou lockdown, în contextul creșterii rapide a incidenței cazurilor noi de Covid-19.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii