Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, despre centrele de vaccinare din gară, autogară și de pe plajă

ro

28 May, 2021 00:00 2562 Marime text
  • Pe plaja de pe litoral, de la Vama Veche la Corbu, vor fi amenajate puncte de vaccinare
  • De asemenea, în gara CFR Constanța și în autogară, vor fi puncte fixe de vaccinare prin monodoză
  • Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a vorbit la ZIUA LIVE despre evoluția campaniei de vaccinare


Cristina Schipor, directorul executive al Direcției de Sănătate Publică Constanța, a fost prezentă la ZIUA LIVE unde a discutat despre mai multe probleme de actualitate de pe litoral. Desigur, coronavirusul a rămas un subiect important, iar campania de vaccinare se intensifică odată cu debutul sezonului estival.



„Cu cât vom ajunge la ieșirea din vară să fim mai mulți vaccinați, cu atât vom reuși să întrerupem lanțul de transmitere. Acum avem mult mai multe informații, știm ce avem de făcut.

Noi, acum suntem în faza când ieșim din birouri, asistenți din direcție cu asistenții medicilor de familie. Pe această cale, le mulțumesc medicilor de familie, care au înțeles că este foarte important să fie alături de noi. Avem aproape 2.500 de persoane vaccinate prin intermediul medicilor de familie. Avem un medic de familie care trebuie să-l premiem. Are 250 de vaccinări la momentul acesta. Vom face un clasament și acești oameni trebuiesc premiați cumva. Au intrat cu toată forța alături de noi. Acum suntem la 35 de medici de familie. Zilnic avem solicitări de la medicii de familie pentru a intra în campania de vaccinare”, a spus Cristina Schipor.
 

Puncte de vaccinare de la Vama Veche la Corbu

DSP Constanța va amenaja puncte de vaccinare pe întreg litoralul, începând din sud, de la Vama Veche, până pe plaja de la Corbu, pentru ca oamenii să se poată imuniza și în vacanța pe litoral. Totodată, de săptămâna viitoare, în Gara CFR și în Autogara Constanța, se vor amenaja centre de vaccinare, cu serul Johnson&Johnson pentru a inocula doritorii care tranzitează aceste puncte.

„Ne gândim la sfârșitul lunii iunie, când lumea începe să vină în vacanță, vom face puncte de vaccinare începând cu Vama Veche până la Corbu. Vrem să venim în întâmpinarea oamenilor, cât mai aproape de oameni. Ei doar dacă trec pe lângă un punct de vaccinare, să se poată vaccineze. Acum vrem să ne fixăm câteva puncte. Vor fi inițial puncte fixe, apoi ne vom deplasa cu el. Vreau să vă spun că așa cum discutam și la cealaltă invitație a dumneavoastră. Am vorbit și cu cei din HoReCa și dacă au 50 de persoane, turiști, doritori, este o zi mai noroasă și nu pot accesa plaja, noi ne vom duce și vom vaccina în hotel. Luăm în calcul toate variantele, toate posibilitățile ca să facem un efort, tot ce se poate pentru a ajunge să ne atingem ținta de 50-60-70% din persoane vaccinate”, a spus directorul DSP Constanța.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii