Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 20 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Comandament Litoral 2022. Cum va acționa ANPC pentru a ajuta turismul pe litoralul românesc

ro

05 May, 2022 13:46 2330 Marime text
ZIUA LIVE
  • Cum va acționa ANPC pentru a da o șansă litoralului românesc în raport cu concurența din străinătate aflăm la ZIUA LIVE, în condițiile în care acțiunile Comandamentului Litoral vor continua pe toată durata sezonului estival?



Și tot la ZIUA LIVE aflăm dacă echipele ANPC vor continua controalele atât în benzinării dar și în spitale, la locurile de joacă dar și în cazul unor lucrări edilitare care agasează și provoacă disconfort cetățenilor


Au început primele acțiuni de verificare în cadrul Comandamentului Litoral.

Care sunt concluziile acțiunilor derulate în ultima perioadă dar și premizele unui sezon estival avatajos pentru toate părțile implictate, aflăm joi, 5 mai 2022 de la 13.30 de la Horia Constantinescu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Cum va acționa ANPC pentru a da o șansă litoralului românesc în raport cu concurența din străinătate aflăm la ZIUA LIVE, în condițiile în care acțiunile Comandamentului Litoral vor continua pe toată durata sezonului estival.

Și tot la ZIUA LIVE aflăm dacă echipele ANPC vor continua controalele atât în benzinării dar și în spitale, la locurile de joacă dar și în cazul unor lucrări edilitare care agasează și provoacă disconfort cetățenilor.


Horia Constantinescu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), precizează că lucrările sunt necesare.

 

Cred în continuare că lucrările trebuie făcute. 
 

Cred în bunăstarea constănțenilor. aceste lucrări sunt ușor de realizat în sezonul în care nu plouă, care coincide cu sezonul turistic.

Trebuie să găsim rute alternative pentru a decongestiona traficul. Turismul este pentru tot județul o sursă de venit, explică șeful ANPC.


Horia Constantinescu mai spune că  acest cost exagerat al unei părcari zilnice ar trebui reevaluat pentru ca șoferii să nu mai parcheze pe iarbă, așa cum se întâmplă la acest moment.
 

În acest moment, cei care doresc evitarea plătirii taxei tarifului de parcare, parchează pe iarbă. Dialogul ar fi putut rezolva problema încă din toamna anului trecut.


 Horia Constantinescu vorbește și despre animalele fără stăpân.

 

Și eu sunt proprietar de câine și iubesc animalele, dar asta nu înseamnă că nu trebuie găsită o soluție. Nu își dorește nimeni ridicarea animalelor.





Ce-i lipsește litoralului românesc pentru a deveni o atracție pentru turiștii străini

Aș începe cu colaborarea dintre administrațiile publice locale, operatori economici și cei care au posibilitatea dea comunica și aici mă refer la cei din presă.

Având informații primite pe mai multe canale și comunicând mult mai bine, lucrurile se pot așeza.

Anul trecut , mesajul transmis pe toate canalele a fost că plaja din Mamaia este atât de mare încât nu merită să petreci timpul acolo. Culmea, erau chiar actori principali din turism cei care transmiteau acest mesaj. Dacă ar fi schiiombat cu o variantă de plaja mai mare ne oferă mai multe posibilități” și ar fi văzut jumătatea plină a sticlei, lucrurile ar fi stat cu totul altfel, explică Horia Constantinescu.

 

Avem cetățile dobrogene unice în Europa, avem drumul printre acestea acre est espectaculos. Este momentul de a oferi turiștilor și alte variante decât a sta în hotel și pe plajă.Hai să-i invităm să vadă Histria, Adamclisi, să vadă lucrurile minunate și să le promovăm. 



Șeful ANPC subliniază că trebuie să existe o colaborare între autorități, presă și operatorii economici din domeniul turismului.

 

Este un moment în care întâlnirea la jumătatea distanței pare a fi singura soluție, explică el.



ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii