Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Cms.șef (r) Liviu Chesnoiu - „Este esențial să comunicăm, să nu ne închidem în noi, să fim empatici“

ro

30 Sep, 2021 00:00 2001 Marime text

 
  • Psihologul criminalist cms.șef (r) Liviu Chesnoiu a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 29 septembrie 2021, de la ora 14.00.
  • Legat de posibilitatea unui nou lockdown, profilerul a atras atenția pe parcursul emisiunii că „oamenii pot trece peste aceste momente dificile cu răbdare, ne concentrăm, ne izolăm, nu mai umblăm teleleu, ne protejăm. Avem și tehnologia la dispoziție“.
  • „Este esențial să comunicăm, să nu ne închidem în noi, să fim empatici, să avem grijă de cei singuri, să avem grijă de cei bolnavi. Să avem grijă de toți cei acei cu probleme psihice. Trebuie să avem grijă ca noi să nu ne închidem în noi, să se amplifice acel instinct de conservare și să avem grijă numai de noi“, a precizat cms.șef (r) Liviu Chesnoiu.
 
„Trebuie să ne înarmăm cu răbdare, să citim, să ascultăm muzică bună și să aplicăm tehnici de supraviețuire“, acestea sunt sfaturile psihologului criminalist cms.șef (r) Liviu Chesnoi în eventualitatea unui nou lockdown.
 
Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 29 septembrie 2021, de la ora 14.00, profilerul  (expert poligraf, fost șef al Laboratorului de Detecție a Comportamentului Disimulat Constanța) a făcut o radiografie a violentelor crime ce au zguduit județul în ultima perioadă, accentuând că pandemia nu poate fi utilizată drept scuză sau circumstanță atenuantă pentru un astfel de comportament.
 
„Aceste crime au toate un numitor comun, paote. Acești criminali au probleme psihice. Într-o stare de pandemie tratată așa cum vedeți că este tratată de guvernanți, normal că oamenii aceștia sunt și mai răi, nu au empatie, nu au milă față de victime. Crește consumul de alcool și de droguri. Violența este tot mai mare. Ce au în comun toate crimele acestea? Au în comun faptul că oamenii, într-o stare de stres, acționează și mai virulent. Oamenii aceștia nu au niciun Dumnezeu. Nu aveau nici înainte, dar acuma chiar că nu au. Dar fiecare crimă este unică, în felul ei“, a explicat psihologul cirminalist.
 
Legat de posibilitatea unui nou lockdown, profilerul a atras atenția că „oamenii pot trece peste aceste momente dificile cu răbdare, ne concentrăm, ne izolăm, nu mai umblăm teleleu, ne protejăm. Avem și tehnologia la dispoziție“.
 
De asemenea, psihologul a atras atenția asupra faptului că este foarte important să comunicăm în aceste perioade.
 
„Este esențial să comunicăm, să nu ne închidem în noi, să fim empatici, să avem grijă de cei singuri, să avem grijă de cei bolnavi. Să avem grijă de toți cei acei cu probleme psihice. Trebuie să avem grijă ca noi să nu ne închidem în noi, să se amplifice acel instinct de conservare și să avem grijă numai de noi“, a precizat cms.șef (r) Liviu Chesnoiu.
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:
 
 

Citește și:
Interviu cu psihologul criminalist Liviu Chesnoiu
Bărbaţii sunt cei care aleg metode mai dure de a se sinucide
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii