Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Capcanele muncii sezoniere pe litoral

ro

31 May, 2022 13:52 1628 Marime text

•        Inspectorul Adrian Luca, şef Serviciu Relaţii de Muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa., este invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 1 iunie, de la ora 14.00.
•        Pe parcursul emisiunii, inspectorul ne va vorbi despre capcanele ce îi pot aştepta pe sezonişti, dar şi cum se pot feri de acestea, la ce trebuie să fie atenţi când îşi caută un loc de muncă pe litoral, la toate aceste întrebări
•        ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
Litoralul, vara, înseamnă pentru cei mai mulţi mare, soare, plajă de dimineaţă până seara – iar acest scenariu nu ţine cont de vârstă, erudiţie sau alte criterii decât cel financiar.
 
Cu toate acestea, sunt mulţi şi cei pentru care litoralul, vara, înseamnă tot mare, soare şi plajă de dimineaţă până seara, dar într-un cu totul alt context. Este vorba despre persoanele de diferite vârste pentru care sezonul cald reprezintă un bun prilej pentru întregirea veniturilor personale prin munca sezonieră.
 
Cei mai mulţi dintre ei tineri, veniţi în staţiuni din toate zonele ţării, aceştia nu se dau în lături de la o muncă grea, adesea în condiţii dificil de suportat, pentru a câştiga un bănuţ cinstit.
 
La polul opus, însă, poate nu la fel de mulţi sunt pregătiţi şi pentru eventualele capcane ce îi pot aştepta odată sosiţi pe litoral.
 
Salarii care nu sosesc la timp sau, poate, care nu mai ajung deloc, condiţii mult mai grele decât cele învoite verbal ori prin contract, lipsa actelor corespunzătoare şi multe altele – acestea sunt tot atâtea lucruri ce îi pot aştepta pe litoral pe tinerii care vor să-şi investească timpul din vacanţa de vară în timp dedicat suplimentării veniturilor personale.
 
Care sunt exact capcanele ce îi pot aştepta pe sezonişti, dar şi cum se pot feri de acestea, la ce trebuie să fie atenţi când îşi caută un loc de muncă pe litoral, la toate aceste întrebări, precum şi altele, vom primi răspunsuri miercuri, 1 iunie, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, de la inspectorul Adrian Luca, şef Serviciu Relaţii de Muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa.
 
De asemenea, inspectorul ne va vorbi şi despre cât de răspândită mai este sau nu munca la negru pe litoral, în timpul verii.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii